Horia Tecău: Aş paria cariera mea că Simona Halep nu a luat nimic conştient Recomandat

Miercuri, 26 Octombrie 2022 10:51
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căpitanul nejucător al echipei României din cadrul competiţiei feminine de tenis Billie Jean King Cup, Horia Tecău, se declară încrezător în nevinovăţia Simonei Halep, suspendată provizoriu de Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA) după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping, şi îndeamnă la susţinerea sportivei.
"Am vorbit cu Simona. În aceste zile suntem alături de ea. Tot ce pot să vă spun, cunoscând-o pe Simona, este că aş paria cariera mea că nu a luat nimic conştient. Este una dintre sportivele care ţine cel mai mult la acest lucru. Suntem alături de ea moral şi aşteptăm, să spun aşa, o sentinţă cât mai blândă în favoarea ei", a declarat Tecău la Palatul Regal.
Tecău - decorat marţi seară de Custodele Coroanei, Margareta, cu Crucea Casei Regale - consideră că Simona Halep este o sportivă puternică.
"Trece prin momente dificile în aceste zile. Este într-o aşteptare în care lucrurile încă se judecă şi cu siguranţă trebuie să fim alături de ea şi acum în etapa care urmează. Este o sportivă puternică şi îşi doreşte să joace în continuare. Mai are multe de demonstrat în tenis şi eu, ca prieten şi căpitan al echipei Billie Jean King Cup, îmi doresc ca ea să iasă cât mai bine din acest episod şi să joace în continuare", a mai spus Horia Tecău.
Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat pe 21 octombrie că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa Roxadustat.
''Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele'', a precizat Halep, fost lider mondial. (sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu