28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încep turneele internaţionale de  tenis
Încep turneele internaţionale de tenis

Galaţiul devine oraşul tenisului pentru aproape 2 luni. Cinci competiţii se vor desfăşura la foc automat, iar iubitorii sportului alb vor putea urmări la lucru jucători care încearcă să urce cât mai mult în clasamentele ATP şi WTA. Primul turneu Futures rezervat băieţilor debutează sâmbătă cu meciurile din calificări. Florin Şipoş, directorul Complexului Tenis Viva, şi echipa sa au mai amenajat încă două terenuri cu zgură pentru ca participanţii să beneficieze de toate condiţiile necesare.

Florin Şipoş: „Mai avem de finalizat cele două terenuri suplimentare cu zgură. Sperăm ca vremea să ne permită să terminăm lucrările. Vom avea de acum înainte 6 terenuri. Vrem să facem mai mult confort pentru jucători. Trebuie ca participanţii să aibă un teren numai pentru antrenament. Anul trecut ne-am chinuit cu doar 4 terenuri dintre care unul era destinat antrenamentelor. La primul turneu care debutează sâmbătă avem 64 de jucatori în calificări plus 32 de jucători care au fost admişi direct pe tabloul principal. Se anunţă o competiţie extrem de interesantă." 

Pe tabloul principal al turneului Futures cu premii de 10.000 de dolari se găsesc jucători clasaţi de la locul 380 până la 940. Favoritul numărul 1 este bulgarul Alexandr Lazov (380 ATP) urmat de rusul Kirill Dimitriev (434 ATP), românul Petru Luncanu (458 ATP) şi australianul Gavin Van Peperzeel (460 ATP). Între primii 18 jucători acceptaţi direct pe tablou se află 5 jucători români. Meciurile de pe tabloul principal vor debuta luni, 4 mai. Toate partidele se desfăşoară la Complexul Viva, iar intrarea este liberă.


Articole înrudite