05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Incertitudinile continuă la Oţelul
Incertitudinile continuă la Oţelul

Lucrurile rămân în coadă de peşte la Oţelul. Activitatea clubului a fost suspendată până pe 25 februarie, dar până atunci se caută soluţii, printre care şi un plan de reorganizare nou, care să fie luat în seamă la termenul din 6 aprilie. Clubul roş-alb-albastru a remis ieri un comunicat de presă în care se precizează următoarele: „În data de 01.02.2016 a avut loc Adunarea Comitetului creditorilor FC Oţelul SA, care a avut la ordinea de zi următoarele puncte:
Analiza situaţiei debitoarei FC OŢELUL SA ca urmare a rezultatului votului din adunarea creditorilor din 25.01.2016.
Stabilirea unor recomandări pentru adunarea creditorilor privind:
a) Propunerea de continuare sau încetare a activităţii fotbalistice anterior datei de 06.04.2016 termen de judecată la care se va dispune de către instanţă intrarea în faliment sau refacerea planului de reorganizare; b) Asigurarea sumelor de bani necesare pentru conservarea patrimoniului; c) Asigurarea sumelor de bani pentru plata salariilor jucătorilor şi antrenorilor până la transferul acestora sau intrarea în faliment; d) Analiza cererilor de reziliere unilaterală a contractelor de muncă a jucătorilor şi propunerea adunării creditorilor a unei soluţii; e) Stabilirea unei agende de dezafiliere; f) Recomandarea privind transferul fără plată a jucătorilor Centrului de Copii şi Juniori către asociaţii sportive solicitante; g) Analiza propunerilor creditorilor privind necesitatea unui plan de reorganizare refăcut; h) Stabilirea procedurii de negociere cu investitorii care au solicitat participarea la majorarea de capital social – soluţie de ieşire din insolvenţă propusă de administratorul judiciar.
Comitetul Creditorilor este format din 3 creditori:
1. Agenţia de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice - Bucureşti
2. Arcelor Mittal Galaţi SA
3. Primăria Municipiului Galaţi”.
Primii doi creditori şi-au exprimat punctele de vedere, care au fost diferite, în timp ce Primăria Galaţi nu a făcut-o. Pentru a se lua o hotărâre este necesar ca 2 din cei 3 creditori să aibă acelaşi punct de vedere. Din acest motiv, administratorul judiciar Mihail Bojincă a fost nevoit să reconvoace Comitetul Creditorilor pentru data de 3 februarie, ora 13:00, cu aceeaşi ordine de zi. Rămân valabile punctele de vedere deja exprimate şi se aşteaptă ca Primăria Galaţi să trimită un punct de vedere. Administratorul Judiciar va convoca apoi Adunarea Creditorilor pentru aprobările finale, în funcţie de propunerile Comitetului Creditorilor.


Articole înrudite