16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Italianul Gianluigi Quinzi a câştigat Ţiriac Trophy
Italianul Gianluigi Quinzi a câştigat Ţiriac Trophy

Semifinalele turneului Futures Ţiriac Trophy nu au fost lipsite de surprize. Italianul Quinzi, cel mai bine clasat jucător după abandonul francezului Pouille, l-a învins pe românul Petru Luncanu (favorit 4) cu 6-1, 6-2, în timp ce Vasile Antonescu a trecut surprinzător de francezul Samuel Bensoussan cu 6-4, 7-6 (5). Finala s-a disputat pe terenul central de la arena ICMRS. Italianul Quinzi, câştigător al turneului de juniori de la Wimbledon în 2013, a făcut primul break în al 3-lea game al primului set. Vasile Antonescu a lovit tare, dar italianul i-a răspuns cu un joc mai variat. Break-ul reuşit de italianul în vârstă de 18 ani s-a dovedit decisiv în economia primului set. Quinzi s-a impus cu 6-3 şi a luat o opţiune serioasă pentru câştigarea partidei. Antonescu a început în trombă setul 2. Constănţeanul de 24 de ani a câştigat primele 4 game-uri şi s-a impus cu 6-2. Setul decisiv a fost interesant cel puţin la început. Quinzi a făcut break, dar Antonescu a făcut rebreak. Constănţeanul şi-a pierdut apoi serviciul din nou iar Gianluigi Quinzi nu a mai putut fi oprit din drumul spre victorie. Italianul s-a impus cu 6-3, 2-6, 6-2 şi-a câştigat turneul cu premii totale de 10.000 de dolari. Învingătorul s-a ales cu 1.200 de dolari şi 14 puncte ATP. Proba de dublu a revenit jucătorilor din Republica Moldova: Andrei Ciumac - Maxim Dubarenco care au trecut de românii Vasile Antonescu - Alexandru Daniel Carpen. Trofeele au fos înmânate de vicepreşedintele Federaţie Române de Tenis, Adrian Marcu.
Ţiriac Trophy 2014 a fost până la urmă o competiţie reuşită, însă partea neplăcută a fost reprezentată de faptul că la finală au asistat doar cel mult 100 de spectatori. Este păcat pentru că tenisul, care este chiar mai popular decât fotbalul în foarte multe ţări de pe glob, nu a reuşit să trezească mare interes în oraşul de la Dunăre. Cel mai bun sportiv al planetei a fost desemnat în multe cazuri un tenismen, fie că a fost vorba despre Sampras, Federer, Nadal sau Djokovic. Cel mai elocvent exemplu este Simona Halep, care este simbolul sportului românesc. Cine va organiza în 2014 turneul Tiriac Trophy trebuie să înţeleagă că mediatizarea reprezintă jumătate din reuşita unei competiţii. Este însă inexplicabil din ce motiv au lipsit de la finală antrenorii de tenis din Galaţi şi elevii acestora.

Declaraţii:

Gianluigi Quinzi - câştigător Ţiriac Trophy: „La începutul turneului nu m-am simţit prea bine, dar pe măsură ce competiţia a înaintat mi-am revenit. Am câştigat turneul chiar dacă nu am jucat foarte bine în finală. Am reuşit însă să mă concentrez în setul decisiv şi să câştig”.
Adrian Marcu - vicepreşedinte FR Tenis: „A fost un început mai greu de an cu acest Futures din cauza vremii, dar s-a terminat totul cu bine. Ne bucurăm că Vasile Antonescu a ajuns în finală. Din punctul meu de vedere este foarte bine că la Galaţi există un pic de entuziasm şi se vor organiza turnee de tenis”.


Articole înrudite