02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Junioarele 2 şi 1 de la CSM Galaţi, victorii importante în Grupa Valoare. Nervi şi înjurături la Bacău
Junioarele 2 şi 1 de la CSM Galaţi, victorii importante în Grupa Valoare. Nervi şi înjurături la Bacău

Campionatul Naţional de handbal pentru juniori a programat la sfârşitul săptămânii trecute jocurile unei noi etape. Duminică, sala Siderurgistul a găzduit derbiul de tradiţie din Campionatul Naţional de junioare 2, care de fiecare dată stârneşte orgolii mari mai ales în rândul susţinătorilor, acum în Grupa Valoare 1 dintre CSM Galaţi - antrenor Sanda Asandei şi LPS Brăila - antrenori Nicoleta Eşanu şi Ion Bucovală. Două echipe frumoase, cu jucătoare componente ale echipei Naţionale ale României, care cu siguranţă vor merge împreună la turneul final şi, de ce nu, vor obţine şi medaliile binemeritate. Prima repriză s-a mers cap la cap, după care în cea de-a doua repriză echipa gălăţeană a fost mai inspirată şi a câştigat fără dubii, 28-23, luând o opţiune importantă pentru un culoar favorabil la turneul final. Pentru echipa gălăţeană au marcat: Bichir 15 goluri, Prescură 4 g, Eiler 4, Merlă 3, Călina 3, Ciolacu şi s-a remarcat şi portarul Maria Martin. La aceeaşi categorie de vârstă, în grupa Speranţă, Handbal Art, antrenori: Gabi Artene şi Gabriela Talabă a învins pe LPS Focşani, scor: 36-13.
Junioarele 1 de la CSM Galaţi, antrenate de Alexandrina Soare şi conduse de pe bancă de Sergiu Mărcuţ şi Manuel Ivan, au bifat o victorie scontată, dar foarte importantă la Vaslui cu LPS, scor: 44-33, într-un meci în care a fost rulat tot lotul. Marcatoare: Cosmina Ţîgîra 6 g, Gogu 7, Tănasă 7, Bichir 6, Ciuntu 1, Neagu 3, David 4, Trofin 3, Popovici 3, Prescură 2, Duda 2.
Junioarele 3 au încheiat prima fază a grupelor. CSM 1, antrenor Sanda Asandei, s-a calificat en-fanfare în grupa Valoare, după a 20-a victorie consecutivă, 36-25 cu Axiopolis Cernavodă. Principalele marcatoare: Chiriac 12 g, Crăciun 8, M.Codreanu 4, L.Codreanu 3. De pe locul 3, în extremis s-a calificat mai departe şi CSS Galaţi, antrenor Adina Oprea. Handbal Art, antrenori Mădălina Postelnicu şi Gabi Artene, a învins în ultima etapă pe AHC Olimpia Brăila cu 32-27. Principalele realizatoare: Andrei 8 g, Leagăn 6, Crişan 5, Vlad 3.
Din păcate s-au întâmplat şi lucruri urâte mai ales pentru un teren de sport. La Bacău în sala Orizont, în grupa Valoare la juniori 2 s-au întâlnit echipele CSS Bacău şi CSS Galaţi. Dacă despre arbitraj, care a avantajat în mod clar echipa gazdă nu este cazul să vorbim prea mult, trebuie amintită atitudinea antrenorului Căpuşă, de la CSS Bacău care probabil s-a crezut pe moşia proprie, a ţipat la arbitri, a ameninţat jucătorii gălăţeni, a inflamat spiritele. La finalul meciului, terminat la egalitate, scor 25-25, punct eroic scos de gălăţeni, un jucător băcăuan şi-a scos tricoul şi a urcat în tribună să lovească pe unul din părinţii gălăţeni. Fapte reprobabile, care se cam repetă şi nu înţelegem de ce nu sunt sancţionate drastic de cei în măsură s-o facă.


Articole înrudite