20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Juniorii Under 19 de la United luptă să aducă Cupa la Galaţi
Juniorii Under 19 de la United luptă să aducă Cupa la Galaţi

Sala sporturilor Mihai Botez din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu din Arad va găzdui în perioada 23-26 martie turneul final „Final Six” a Cupei României la futsal pentru juniori Under 19. United Galaţi, formaţie care este antrenată de Cristian Ştefu şi Costel Străinu s-a calificat în premieră în ultima fază a competiţiei după ce a eliminat dramatic în sferturile de finală pe Internazionale Traian Vaslui, scor general: 5-5, după 2-1 în tur la Galaţi respectiv 3-4 la Vaslui, cu precizarea că vasluienii au condus cu 4-0 dar ai noştri au avut puterea să revină, golul calificării fiind reuşit de Petică în ultima secundă. Cele şase echipe care vor lupta pentru trofeu au fost împărţite în două grupe: Şoimii Şimand, Autobergamo Deva, Imperial WET Miercurea Ciuc - grupa A respectiv United Galaţi, Dunărea 2005 Călăraşi, Pro Tineret Sighişoara. Delegaţia gălăţeană a plecat spre Arad vineri dis de dimineaţă cu un moral foarte bună şi cu dorinţa de a aborda fiecare meci la victorie.

„În cazul în care ne calificăm în finală, ar însemna să jucăm trei meciuri în trei zile; s-a putut observa şi la turneul de pregătire al naţionalei de juniori de la Vsetin că 3 zile consecutive de meci sunt epuizante. Un portar bun ar trebui să facă diferenţa în astfel de situaţii, în care jucătorii sunt solicitaţi peste măsură, iar eu sunt convins că ne putem baza pe al nostru. La începutul fiecărui meci avem şanse egale cu ale adversarilor, plecăm de la 0-0 şi, cred că până la final, diferenţa o va face puterea de concentrare şi dozajul efortului”, ne-a declarat Cristi Ştefu, unul dintre antrenorii echipei United Under 19.

Lotul de jucători cu care se va aborda competiţia de la Arad: Andrei Dinicuţă, Rareş Vasiliu, Robert Crişan, Matei Boşneagă, Cosmin Petică, Marius Arhire, Robert Grecu, Alex Stratulat, Leo Pleşu, Andrei Retegan, Andrei Vardianu , Andrei Dorneanu , Florin Stan. Echipa gălăţeană va juca astfel: cu Pro Tineret Sighişoara - sâmbătă 24 martie, de la ora 19.00 şi cu Dunărea 05 Călăraşi - duminică 25 martie, de la ora 15.00. Câştigătoarele celor două grupe vor disputa finala pe 26 martie.


Articole înrudite