28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti
Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre Oţelul Galaţi şi Petrolul Ploieşti

Gruparea de Jandarmi Mobilă "Alexandru cel Bun" Bacău va asigura integrarea tuturor măsurilor de ordine şi siguranţă publică în municipiul Galaţi, la meciul de fotbal dintre echipele S.C. Oţelul Galaţi şi F.C. Petrolul Ploieşti, partidă ce se va disputa sâmbătă, 27 ianuarie 2024, începând cu ora 17.00, pe stadionul "Oţelul" din localitate.

"Dispozitivul integrat de ordine şi siguranţă publică constituit de jandarmii din cadrul Grupării Mobile Bacău şi Inspectoratului Judeţean Galaţi, poliţişti, pompieri şi poliţişti locali gălăţeni, precum şi agenţi de securitate, are ca scop asigurarea unui climat optim de securitate în zona arenei sportive şi pe traseele de deplasare a suporterilor.

Accesul spectatorilor în stadion va începe la ora 15.00.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu modificările şi completările ulterioare, activităţile privind accesul, îndrumarea şi supravegherea publicului in stadion, precum şi paza vestiarelor se realizează de către agenţii societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator. 

Pentru a preveni introducerea în stadion a materialelor pirotehnice şi a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare, reprezentanţii firmei de securitate vor efectua un control corporal preventiv asupra spectatorilor, înaintea permiterii accesului în stadion.

În acest sens, recomandăm tuturor celor care doresc să între pe stadion să se prezinte în timp util la porţile de acces, pentru a se evita aglomerările şi pentru a se putea face accesul tuturor spectatorilor înainte de începerea partidei.

Pentru evitarea oricăror incidente, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi transmit următoarele recomandări:
- pentru reducerea timpului de aşteptare şi evitarea aglomerărilor, colaboraţi cu personalul de ordine în momentul efectuării controlului de acces în arena sportivă;
- nu vă implicaţi în incidente care pot tulbura ordinea şi liniştea publică şi delimitaţi-vă de orice formă de violenţă, orice încălcare a legii fiind sancţionată cu fermitate de către forţele de ordine;
- evitaţi deplasarea în grupuri mari, la sau de la arena sportivă;
- respectaţi locul, rândul, sectorul şi tribuna, conform biletului, abonamentului sau invitaţiei.

Pentru a evita producerea unor situaţii neplăcute, vă reamintim că:
- este interzis accesul în stadion cu obiecte pirotehnice şi sticle de orice fel;
- este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.
- este interzisă staţionarea spectatorilor pe coronamentul arenei sportive şi pe scările de acces către scaune, pentru a nu se bloca intervenţia pompierilor, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
- este strict interzisă pătrunderea spectatorilor/suporterilor pe spaţiul de joc, atât în timpul partidei de fotbal cât şi la finalul acesteia", transmit jandarmii.


Articole înrudite