29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mihai şi Diandra au schimbat bronzul pe argint
Mihai şi Diandra au schimbat bronzul pe argint
Vineri, 22 aprilie, s-a desfăşurat în localitatea Sant Cugat del Valles (Spania) Campionatul Mondial de Dans Sportiv, juniori 2, zece dansuri (I.D.S.F. WORLD JUNIORI 2 – TEN DANCE). În organizarea Internaţional Dance Sport Federation şi ATA Producciones y Eventos SL s-au prezentat la startul competiţiei 34 de perechi (campionii naţionali) din tot atâtea ţări, începând cu ţara organizatoare, Spania, şi terminând cu perechi din Olanda, Irlanda, Rusia, Japonia, Australia, SUA, Polonia etc. Evenimentul a fost condus impecabil de către directorul sportiv al Federaţiei Internaţionale de Dans Sportiv, Marco Sieatas din Spania, începând de la muzică, costumaţii, figure interzise şi terminând cu coordonarea celor 9 arbitri din Austria, Cehia, Estonia, Hong Kong, Islanda, Italia, România (Maria Grigore), Spania şi Rusia.

Visul ce poate deveni realitate în toamnă

România a fost reprezentată la acest Campionat Mondial de perechea Mihai Paraschiv (Fantezia Galaţi) - Diandra Illeş (Autentic Bacău), campionii naţionali la 10 dansuri, care au demonstrat încă o dată că sunt o pereche de top mondial, reuşind la finele competiţiei să devină vicecampioni mondiali.
Am reuşit la finalul competiţiei să luăm legătura telefonic cu mama lui Mihai, Mioara Paraschiv, prezentă la eveniment, care ne-a declarat: „Nici un concurs nu se compară cu un Campionat Mondial, de la atmosfera din sala de concurs şi până la încărcătura emoţională, mai ales a noastră, a părinţilor. Din punctul meu de vedere, care sunt prezentă la al treilea Campionat Mondial, acesta a fost cel mai greu. Din primul tur, după passo double, Mihai s-a accidentat la picior, amplificând emoţiile delegaţiei noastre. Dar aşa cum îl ştim, un luptător, a strâns din dinţi iar când s-a terminat semifinala, toţi românii prezenţi în sala aşteptam cu inima cât un purice să se afişeze perechile finaliste. Bucuria a fost fără margini când la panoul de afişaj au apărut cele 6 perechi finaliste reprezentând Estonia, Ucraina, Moldova, Polonia, Rusia şi România. De acum încolo poate să se întâmple orice, mi-am spus în gând, suntem pentru a treia oară finalişti la Mondiale. Piciorul lui Mihai se înroşise rău de tot, începuse să schiopăteze uşor vizibil, dar fastum gelul şi kelenul şi-au făcut datoria şi când au intrat să danseze finala totul era ok, iar Mihai şi Diandra parcă atunci începeau competiţia. O finală grea şi solicitantă, toate perechile mi se păreau că au aceeaşi valoare şi mă gândeam - cum vor reuşi arbitrii să facă departajarea lor? S-a terminat şi ultimul dans al finalei şi ne pregătim de festivitatea de premiere. Pe locul 6 Estonia, pe locul 5 Ucraina, pe locul 4 Moldova, răsuflăm uşuraţi - avem încă o medalie mondială, pe locul 3 Polonia, pe locul 2 România - am explodat de bucurie: suntem vicecampioni mondiali. Suntem în culmea fericirii, în 5 luni am reuşit să obţinem trei medalii mondiale, două de bronz şi una de argint. Visul lui Mihai de a deveni Campion Mondial este din ce în ce mai aproape. Mai avem mondialele de standard din luna octombrie de la Chişinău şi poate acolo visul va deveni realitate. Din Sant Cugat del Valles, vă salută o mămică fericită”.

Articole înrudite