29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Miruna Codreanu: ”Îmi doresc să fac Academia de Poliţie şi să joc pentru echipa României”
Miruna Codreanu: ”Îmi doresc să fac Academia de Poliţie şi să joc pentru echipa României”

Continuăm seria interviurilor cu tinerele speranţe ale handbalului feminin gălăţean. În prima săptămână din luna lui Cuptor vă facem cunoştinţă cu Miruna Teodora Codreanu, componentă a echipei de junioare 2 de la CSM Galaţi. „Miru” este elevă în clasa a 10- a la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri şi a fost desemnată Miss CNVA şi  Miss Galaţi.  

- Când ai început şi ce reprezintă handbalul pentru tine ?

Am început handbalul la vârsta de 9 ani şi jumătate, am aflat că se făceau selecţii la grupa mea de vârstă şi am mers împreună cu părinţii mei la sala unde se disputa un meci amical . Am avut noroc să dau peste doamna Asandei, antrenoarea mea, cea care m-a îndrumat şi m-a sprijinit pe tot parcursul evoluţiei mele în acest sport şi ţin să îi mulţumesc . Handbalul pentru mine reprezintă o formă de afirmare, este mai mult decât „DOAR UN SPORT”pentru mine, este un stil de viaţă şi mă bucur că l-am descoperit.

- Care este idolul tău ?

Idolul meu este Isabelle Gullden, este o coordonatoare de joc implicată, întotdeauna cu zâmbetul pe buze, iar dedicarea şi voinţa ei mă motivează foarte mult.

- Care sunt cele mai bune prietene ?

Echipa este ca a doua familie pentru mine şi pot spune că mă înţeleg bine cu toate, în special cu fetele cu care am jucat încă de la început, cele de 2004.

- Care este cea mai amuzantă amintire ?

Au fost multe amintiri amuzante, nu le pot enumera pe toate , dar cred că cele mai multe au fost la turneele de la Vaslui şi Baia Mare în 2017.

- Dar cel mai greu moment...

Cel mai greu moment pentru mine a fost la turneul final junioare 4 de la Reşiţa din 2018, atunci am şi realizat mai bine că singurele persoane care îmi vor fi alături necondiţionat sunt părinţii mei, iar încrederea oferită de doamna antrenoare a contat mult pentru mine. Pot spune că acea experienţă m-a schimbat şi m-a făcut mai puternică.

- Cum se împacă şcoala cu handbalul ?

Întotdeauna voi pune şcoala pe primul plan, însă nu mi-a fost greu niciodată să le îmbin. Sunt mândră de rezultatele mele atât pe plan şcolar, cât şi pe plan sportiv. Consider că, prin dorinţă şi muncă poţi reuşi să fii printre cei mai buni la şcoală, respectiv handbal.

- Cum îţi petreci timpul liber ?

Timpul liber îl petrec alături de persoanele dragi mie, plimbându - mă în zilele însorite, uitându - mă la seriale sau citind atunci când vremea este nefavorabilă.

- Ce-ţi place să mănânci ?

Nu îmi place ceva anume, încerc să mănânc cât mai variat şi sănătos, dar nu mă pot abţine de la îngheţată Straciatella ,Turron Alb  şi Pizza.

- Care este muzica preferată ?

Ascult toate genurile de muzică în funcţie de starea de spirit pe care o am sau în funcţie de ce atmosferă vreau să creez.

- Actorul/actriţa/filmul/melodia preferate...

Actriţa mea preferată este Eliza Jane, iar filmul The Maze Runner 3. Melodia pe care o prefer de mică şi care transmite un mesaj puternic este Apologize de la One Republic.

- Care sunt planurile de viitor ?

Pe primul plan este academia, îmi doresc să urmez o carieră în cadrul MAI. Îmi doresc însă să continui şi cu handbalul, în caz de mi se oferă o oportunitate de nerefuzat. Mi-ar plăcea să joc pentru România şi să le demonstrez tuturor cine sunt cu adevărat.

 

A consemnat: Cătălin RĂDULESCU


Articole înrudite