29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Nouă medalii pentru CSU şi Siderurgistul la Piatra Neamţ. Irina Gherasim a fost MVP cu trei medalii de aur
Nouă medalii pentru CSU şi Siderurgistul la Piatra Neamţ. Irina Gherasim a fost MVP cu trei medalii de aur

În cocheta sală polivalentă din Piatra Neamţ a avut loc în weekend prima ediţie a Romanian Internaţional Youth Cup la badminton. Meciurile (aproape 500!) s-au desfăşurat la 4 categorii: U9, U11, U13, U15. Au fost prezenţi 140 de participanţi care au reprezentat Anglia (aproape 30 persoane dintre care 14 sportivi), Moldova, Ucraina şi România. Galaţiul a deplasat la această competiţie o delegaţie importantă formată din 17 sportivi şi sportive de la cluburile CSU (1) şi Siderurgistul (16). Din tabăra gălăţeană s-a evidenţiat Irina Gherasim (CSU Galaţi - antrenor Dorel Badiu) care a ieşit învingătoare la toate cele 3 probe la care a participat: simplu fete U11, dublu fete U11 şi dublu fete U13 împreună cu Laura Constantin - Sp.Stud.Bucureşti. Pe parcursul celor 3 zile de întreceri ea a disputat 17 meciuri şi le-a câştigat pe toate 17, setaveraj 34-1, find singura sportivă dintre cei 140 care nu a pierdut niciun meci! Cu acest turneu, Irina iese din categoria de U11 fiind neînvinsă la această categorie de vârstă în 2019.
Sportivii de la Siderurgistul (antrenori Adrian Panfil şi Iulian Calin) au avut o evoluţie bună în faţa valoroşilor lor oponenţi înregistrând numeroase rezultate favorabile. Astfel la U9 Edith Ursăchescu s-a situat pe locul 3 la simplu fete, locul 5 fiind ocupat de Eliza Marinescu. La U11, Mădălina Panaite a ocupat locul 2 în proba de simplu fete, învinsă fiind de Irina, iar la dublu fete a triumfat împreună cu Irina Gherasim. Pe podiumul categoriei U11 simplu fete a urcat şi Amira Necula iar Sofia Mocanu s-a oprit în sferturi ocupând locul 5. La U13 în proba de dublu fete pe locul 3 s-au situat Teodora Grădinaru/Amalia Pintilie şi pe locul 5 au fost Mădălina Panaite/Teodora Rusu. Tot la U13, dar în proba de dublu mixt pe locul 3 au urcat Teodora Grădinaru/Dragoş Niţă (Piatra Neamţ) şi pe locul 5 au venit Matei Slavu/Teodora Rusu.
"A fost un turneu de gală, foarte bine organizat de către FR Badminton şi factorii locali nemţeni - dintre care cel mai important aport l-a avut clubul local ACS Andriany Piatra Neamţ - cu multe meciuri de un ridicat nivel valoric şi spectacular. Sportivii gălăţeni s-au întors cu 9 medalii (4 aur - 1 argint - 4 bronz) ceea ce arată înca odată că nivelul acestui sport în Galaţi este unul de top. Finala de dublu fete U13 - ultimul meci al competiţiei - desfăşurată pe terenul central şi transmisa pe un canal de YouTube a fost din nou dramatică. Spun din nou pentru că s-a reeditat finala de acum 2 săptămâni de la Campionatul Naţional U13 de la Galaţi. Atunci Irina Gherasim (CSU Galati)/Laura Constantin (Sp.Stud.Bucureşti) pierdeau în 3 seturi de la perechea Denisa Muscalu (CSC Berceni)/Cristina Sîrbu (CSM Timişoara). Acum rolurile s-au inversat şi victoria a fost de partea noastră tot în 3 seturi. O remarcă specială o am pentru Irina Gherasim care în anul 2019 nu a pierdut niciun meci la categoria U11 indiferent dacă turneele au avut loc în Croaţia, Serbia, Bulgaria sau România. Încă de la această vârstă se profilează ca o sportivă de mare perspectivă alături de care vor fi provocări interesante cărora aşteptăm cu nerăbdare să le dăm curs!", ne-a precizat antrenorul de la CSU Galaţi, Dorel Badiu.


Articole înrudite