28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Duminică după-amiază, la Tg. Mureş s-au încheiat întrecerile turneului final al Campionatului Naţional de volei rezervat cadetelor. Cele şase echipe participante au fost: Dinamo Romprest Bucureşti, CSS Buzău, CSS Sibiu, ACSV Donaris 2010 Galaţi, CSU Medicina CSS Tg. Mureş şi CSS Bega Timişoara. Fără îndoială, surpriza plăcută a competiţiei a constituit-o echipa gălăţeană pregătită de Nelu Ivanov, care după un parcurs excelent a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ultima zi a competiţiei a fost una tensionată. „Donaristele” în sextetul: Florina Alexandru, Ioana Stoica, Andra Streşină, Irina Chiscop, Iuliana Cazamir, Cristina Iacob au trebuit să facă faţă unei presiuni uriaşe venită de la buzoienii din tribune, mai ales, care au dat dovadă de lipsă de fair play dar au reuşit să se mobilizeze şi să obţină victoria care le-a adus trofeul şi medaliile de aur. Echipa noastră a obţinut rezultatele: 3-0 (22, 18, 18) cu CSU Medicina, 3-0 (16, 24, 12) cu Dinamo, 3-0 (18, 15, 22) cu Bega, 1-3 (5, -18, -20, -22) cu CSS Buzău şi 3-0 (12, 21, 12) cu CSS Sibiu. Din lot au mai făcut parte: Iulia David, Corina Vasilie, Diana Morteci şi Adelina Crăciun.

„Kitzi” desemnată „the best player”

Momente emoţionante s-au petrecut la festivitatea de premiere. Antrenorul Nelu Ivanov a plâns ca un copil timp de 15 minute. Organizatorii au decis să o desemneze pe gălăţeanca Iuliana Cazamir, ca cea mai completă jucătoare a competiţiei. „A fost un turneu foarte important pentru mine şi chiar dacă am avut probleme medicale am putut să joc şi să-mi ajut echipa. Mă bucur că am luat medalie şi nu orice medalie ci pe cea mai preţioasă. Nu mă aşteptam să iau premiul pentru cea mai completă jucătoare, este ceva nemaipomenit şi sunt foarte bucuroasă”, ne-a declarat „Kitzi”. Un premiu special l-a primit Cristina Iacob, cea mai de perspectivă jucătoare. Echipa gălăţeană a primit pe acordurile celebrei melodii „We are the champions” din partea observatorului FRV, Alina Ştefănescu, Cupa, medaliile, tricourile şi diploma rezevate învingătoarei. Apoi, după tradiţionala baie cu şampanie, campioanele împreună cu dinamovistele, medaliate cu bronz, s-au băgat la Dansul Pinguinului. Un gest urât l-au făcut buzoiencele care în momentul în care au primit medaliile de argint, au ţipat în gura mare că ele sunt adevăratele campioane. Dar imediat au fost taxate de restul participante, care au scandat numele echipei noastre. Nu putem să încheiem fără a acorda nota maximă organizatorilor care au asigurat cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea acestui turneu.

Declaraţii:
Andra Streşină: „Când am plecat la turneu am declarat că sunt optimistă în şansele noastre şi iată că nu am vorbit aiurea şi am devenit campioane. Sunt cea mai fericită, anul trecut am câştigat titlul şi cu echipa de senioare dar cel de cum este mai frumos pentru mine”.
Flory Alexandru: „Nu ştiam până acum cât de bine e să fii acolo sus în frunte, puteam doar să-mi imaginez. Dar când o trăieşti pe pielea ta, e ceva nemaipomenit”.
Irina Chiscop: „De şase ani de când am început voleiul mi-am dorit să ajungem pe primul loc. Am muncit mult şi la şcoală şi la antrenamente, a fost greu, nu am mai avut timp liber deloc dar a meritat. Acum mă simt extraordinar cu tricoul de campioană pe mine şi cu medalia de aur la gât, mă prind foarte bine”.



Clasament final
1. ACSV DONARIS 2010     5     4     1     13:3     9 puncte - campioană naţională
2. CSS Buzău     5     4     1     14:6     9
3. Dinamo Bucureşti     5     3     2     11:7     8
4. CSU Medicina     5     2     3     9:12     7
5. CSS Sibiu     5     2     3     6:13     7
6. Bega Timişoara     5     0     5     3:15     5


Articole înrudite