19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Obiectiv depăşit! Şase medalii de aur pentru Mihaela Cambei şi Andreea Cotruţa la Europenele de haltere
Obiectiv depăşit! Şase medalii de aur pentru Mihaela Cambei şi Andreea Cotruţa la Europenele de haltere

Românca Mihaela Cambei a cucerit trei medalii de aur sâmbătă seara la cat. 49 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Erevan (Armenia). Cambei s-a impus la smuls cu 92 kg, la aruncat cu 106 kg, iar la total cu 198 kg. Ea a stabilit şi două noi recorduri europene, la smuls şi la total. Tot sâmbătă, în prima zi a competiţiei, Cosmina Pană a câştigat două medalii de argint la cat. 45 kg. Pană a ocupat locul doi la stilul smuls, cu 70 kg, iar la aruncat a fost a patra, cu 83 kg, obţinând o nouă medalie de argint la total, cu 153 kg.
La aceeaşi categorie, Bianca Dumitrescu s-a clasat pe patru la smuls, cu 67 kg, la aruncat a fost a cincea, cu 81 kg, iar la total tot pe cinci, cu 148 kg.
Duminică, Andreea Cotruţa a cucerit trei medalii de aur la cat. 55 kg. Cotruţa a luat aurul la smuls cu 91 kg, s-a impus la stilul aruncat cu 110 kg, iar la total a câştigat cu 201 kg.
România a ajuns la un bilanţ de 11 medalii după două zile de competiţie, şase de aur, trei obţinute de Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi trei de Andreea Cotruţa (55 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la cat. 45 kg (smuls şi total) şi una de Valentin Iancu la cat. 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la cat. 55 kg (smuls şi total).


Articole înrudite