20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a pierdut la revenirea pe stadionul unde a devenit campioană
Oţelul a pierdut la revenirea pe stadionul unde a devenit campioană

Liga a II-a a programat sâmbătă partidele celei de-a doua etape. Circa 1200 de spectatori au înfruntat canicula şi au luat loc în tribuna I şi la peluzele stadionului Oţelul, după ce au achitat bilete de 5 respectiv 2 lei şi un program realizat în condiţii deosebite de suporteri care a costat 2 lei, banii strânşi cu scopul de a sprijini clubul aflat într-o situaţie dificilă, unde fosta campioană a României şi câştigătoarea Supercupei din 2011 a întâlnit pe Dunărea Călăraşi. Oarecum surprinzător, echipa oaspete, nou promovată în eşalonul secund, a controlat pe alocuri cu autoritate primele 45 de minute. Călărăşenii au deschis scorul încă din min.12 prin atacantul Valentin Alexandru, cel mai periculos jucător al Dunării. Cu o medie de vârstă de 21,8 ani, echipa gălăţeană a evoluat cu trac, care nu l-a putut folosi pe francezul Diarra, din cauza unor probleme cu actele, în prima parte putând să notăm doar şutul centrare expediat de Chipirliu la care mingea s-a dus paralel cu poarta, nefiind ajunsă pentru a fi împinsă în poartă de vreun coleg,  şi o lovitură de cap a lui Stoian, peste poartă. Oaspeţii au ameninţat în dese rânduri poarta gălăţeană, prin: Laurenţiu Buş, campion cu Oţelul în urmă cu patru ani, Alexandru şi Alami. Antrenorul Daniel Florea şi-a muştruluit serios elevii la cabine, i-a introdus din min.46 pe: Asanache, Dajbog şi Istrate, revenind la sistemul folosit în amicale 4-2-3-1 şi jocul roş-alb-albaştrilor a căpătat consistenţă, au apărut şi ocaziile: Chipirliu (2), Adăscăliţei, Stănescu, dar tabela manuală a rămas nemodificată. Pe final, scorul putea lua chiar proporţii, oaspeţii fiind gata gata să profite de spaţiile libere lăsate în defensivă, ratând alte 2-3 ocazii în ultimul sfert de oră, printre care şi un şut a lui Alexandru care a zguduit transversala. Rezultat final: Oţelul Galaţi - Dunărea Călăraşi 0-1 (0-1). După două etape, echipa gălăţeană nu a acumulat niciun punct. Săptămâna aceasta va avea loc dubla de tradiţie Dacia Unirea Brăila - Oţelul, miercuri în Cupa României, respectiv sâmbătă în campionat. Ambele partide se vor disputa în oraşul vecin.     

 

Formaţii:

Oţelul (antrenor: Daniel Florea): N.Grecu - Marus, Cojoc, M. Ioniţă (min.46 Asanache), Murgoci - I. Codreanu (min.46 Dajbog), Stănescu, Sefer (min.46 Istrate) - Chipirliu, Stoian, Adăscăliţei.

Dunărea Călăraşi (antrenor: Ioan Viorel Ganea): C. Lungu - Ţenea, B. Panait, M. Popescu, Mureşan - Matei - Vădrariu (min. 71 V. Andrei), Preoteasa, Alami (min. 77 S. Popescu), L.Buş - V. Alexandru (min.87 M. Ştefan).

 

Declaraţii:

Daniel Florea - antrenor Oţelul: „Am făcut o primă repriză foarte foarte slabă, unii jucători nu m-au înţeles că trebuie să se dăruiască pentru echipă, să aibă spiritul de sacrificiu. A urmat o repriză a doua mai bună, cu puţină şansă puteam să egalăm, dar şi Călăraşiul putea să mai marcheze. A fost o dezamăgire, am văzut că suporterii au venit la stadion, că au încredere în echipă, dar jucătorii nu au înţeles că fără spirit de echipă şi fără agresivitate nu o să reuşim să schimbăm nimic. Dacă aveam voie, la pauză aş fi schimbat 5-6 jucători, unii au jucat pe vârfuri, nu am văzut bucuria de a juca fotbal. Trebuie altă atitudine şi mentalitate dacă vrei să porţi tricoul Oţelului. Îmi asum înfrângerea şi sper ca la jocurile viitoare să fiu mai inspirat în alegerea formulei de echipă”. 


Articole înrudite