06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a urcat pe locul 14
Oţelul a urcat pe locul 14

Etapa 28-a din Liga 1 a încurcat şi mai mult lucrurile în zona fierbinte a clasamentului. Oţelul a deschis meciurile din weekend-ul de Paşte cu un succes preţios precum aurul. Echipa gălăţeană s-a impus cu 2-0 la Mediaş şi a acumulat 31 de puncte. Cum Săgeata a fost învinsă acasă de Petrolul, formaţia de la Dunăre a depăşit-o în clasament. Universitatea Cluj a băgat Poli Timişoara în cofă după succesul neaşteptat obţinut chiar în Banat. FC Braşov a învins Concordia cu 3-1 iar Viitorul a pierdut pe teren propriu în fata Sţelei. În urma acestor rezultate de la locul 9 în jos doar Corona este practic condamnată. Concordia - 34 de puncte, Gaz Metan şi Ceahlăul câte 33 de puncte fiecare au intrat şi ele în hora retrogradării. Locul 12 este ocupat de Universitatea Cluj cu 33 de puncte, Poli Timişoara ocupă locul 13 cu 31 de puncte cât a acumulat şi echipa de pe locul 14 Oţelul Galaţi. Primul loc retrogradabil, 15, este ocupat de FC Braşov cu 30 de puncte. Urmează Săgeata cu 29 de puncte şi Viitorul cu 27 de puncte.
Practic până la finalul sezonului se poate întâmpla orice. Etapa viitoare va fi foarte importantă pentru configuraţia clasamentului în partea sa de jos. Ceahlăul - Gaz Metan, Oţelul - Săgeata Năvodari, Universitatea Cluj - SC Vaslui se anunţă meciuri foarte interesante. Viitorul probabil că se va impune la Braşov în faţa unei echipe care se pare că a depus armele iar FC Braşov are şanse foarte mici să obţină vreun punct în faţa Stelei în Ghencea. Poli Timişoara va evolua la Tg. Jiu în faţa unei echipe care nu-şi găseşte ritmul, Pandurii.
Oţelul are nevoie de un succes în faţa Săgeţii Năvodari pentru a se depărta de locurile retrogradante. Echipa gălăţeană ar putea, ca în funcţie de celelalte rezultate ale etapei, să urce câteva locuri în clasament. Formaţia lui Lienen va avea un meci infernal în faţa Săgeţii, dar şi cu ajutorul publicului echipa gălăţeană se poate impune. Oţelul are nevoie de spectatori mulţi la meciul cu formaţia din Năvodari de sâmbătă pentru a continua lupta de supravieţuire în prima ligă. Chiar dacă are o situaţie financiară foarte delicată, Oţelul trebuie să facă tot ceea ce poate pe plan sportiv pentru ca şi anul viitor să evolueze pe prima scenă a fotbalului românesc. Meciul de la Mediaş a demonstrat că elevii lui Lienen pot face lucruri frumoase când sunt concentraţi sută la sută la ceea ce au de făcut pe teren.


Articole înrudite