Sunt aşteptate proiectele pentru Măsura 413-322

Miercuri, 23 Aprilie 2014 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Până vineri, pe 25 aprilie, la ora 14.00, se mai pot depune proiecte pentru finanţarea activităţilor prin măsura 413-322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală.
Depunerea proiectelor pentru măsura enunţată mai sus se poate face la sediul Asociaţiei GAL „Lunca Joasă a Siretului” din comuna Braniştea, Str. Stefan cel Mare (reper: Primăria Braniştea).
Potrivit anunţului de cereri de proiecte pe măsura amintită, lansată de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) la sfârşitul lunii martie 2014, sunt precizate mai multe tipuri de beneficiari pentru accesarea fondurilor puse la dispoziţie. Beneficiari eligibili sunt comunele, Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitare (ADI) realizate între două sau mai multe comune, ONG-uri, aşezăminte culturale si instituţii de cult, persoane fizice şi juridice care deţin în proprietate sau administrează obiective de patrimoniu cultural sau natural de interes local şi care aplică pentru protejarea patrimoniului cultural de interes local şi natural din spaţiul rural.

Termenul limită pentru submăsura 322 e) este 30 aprilie

APDRP a prelungit cu câteva zile termenul sesiunii de cereri de proiecte pe această submăsură din cadrul Măsurii 322, lansată în 17 februarie, până la sfârşitul lunii aprilie.
Submăsura 322 e) „ Investiţii privind infrastructura de broadband în spaţiul rural”, din cadrul Măsurii 322, se încadrează în Axa III – „Îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale” şi are ca obiectiv general îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru populaţie, asigurarea accesului la serviciile de bază, inclusiv accesul local la infrastructura de comunicaţii în bandă largă şi realizarea investiţiilor care contribuie la atractivitatea zonelor rurale în vederea creeării de locuri de muncă şi inversării trendurilor de declin economic şi social, precum şi protejarea moştenirii culturale şi naturale din spaţiul rural în vederea realizării unei dezvoltări durabile.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 322 e) sunt agenţii economici ce se încadrează în categoria întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), conform legislaţiei în vigoare, ce activează sau urmează să activeze în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.
Fondurile disponibile pentru acest apel de selecţie sunt de 200.689 euro, din care în cadrul măsurii 413-322 sunt de 200.689 euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul acestei măsuri este de 200.000 euro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu