03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a urcat pe locul 2, Sporting câştigă acasă, CSU Dunărea de Jos pierde în ultimul minut
Oţelul a urcat pe locul 2, Sporting câştigă acasă, CSU Dunărea de Jos pierde în ultimul minut

La sfârşitul săptămânii trecute au avut loc meciurile celei de-a 7-a etape din Liga a 3-a. Cele trei echipe gălăţene au jucat sâmbătă, reuşind să obţină şase din cele nouă puncte posibile. Derbiul rundei a adus faţă în faţă formaţiile CSM Bucovina Rădăuţi şi SC Oţelul Galaţi. Oţelarii antrenaţi de Alexandru Ciobanu au continuat seria evoluţiilor foarte bune şi au reuşit să bifeze a şasea victorie sezonală. Rezultat final: 1-2. Golurile victoriei au fost marcate de: Andrei Munteanu (min. 37), cu un şut frumos de la marginea careului, şi Bogdan Crihană (min. 57), care a finalizat la colţul lung cu capul un corner executat de Cosmin Stoian. Antrenorul Alexandru Ciobanu a trimis în teren următoarea formulă: Ursu – Stoian, Puţanu, Ghiocel, Manău - Munteanu, Crihană, Bordieanu, Dima - Matei, Cîrjan. Au mai evoluat: Drăgan, Ţicămucă, Pleşa, Zărnescu.
Cei de la Sporting au primit vizita pe Lieşti Arena formaţiei KSE Tg. Secuiesc. Lieştenii au ieşit din perioada de secetă, au controlat meciul, au avut multe ocazii, au fructificat una, Stan după o oră de joc, suficient ca să obţină cele trei puncte puse în joc. Antrenorul Doru Balmuş a aliniat formula: Vădeanu - Iancu, Gîţă, Dima, Tudor - Munchiu, Mihu, Stan, Nica, Bîrlădeanu, Dănăilă. Au mai intrat: Constantinescu, Adamache, Hodorogea, Goga.
Pe stadionul Portu Roşu a avut loc partida CSU Dunărea de Jos - Ceahlăul Piatra Neamţ. Studenţii gălăţeni antrenaţi de Cătălin Savu sunt ghinioniştii de servici, după un meci în care au irosit cu nonşalanţă ocazii bune prin: Grigoraş, Ţuiu sau Ivaşcu, au primit un gol stupid în urma unei lovituri libere inexistente în cel de-al doilea minut de prelungiri. CSU Dunărea de Jos a folosit 11-le: Enache - Ivaşcu, Morogan, Moise, Manea - Hilohi, Chiriac, Lovin, Vârlan - Ţuiu, Grigoraş. Au mai jucat: Izvoranu şi Mohorîţă. La finalul partidei oficialii gazdelor au acuzat maniera de arbitraj. „Nu ştiu ce să mai zic. Sunt foarte supărat, dar nu am ce să le reproşez jucătorilor. Ceahlăul a avut o lovitură de cap în prima repriză şi un şut care s-a dus în bară, şi golul, în rest dominare teritorială. Am avut ocazii clare, ei dau gol cu capul, noi din şase metri nu înscriem. Nu am ce să le reproşez, doar lipsa de eficacitate în faţa porţii. În acelaşi timp, nu am jignit niciodată, nu am acuzat arbitrajul, dar nu se poate. Au lovit cu cotul, dar nu a dat nimic, sau a dat avertisment, a dat cu pumnul chiar în faţa mea, s-a întors a dat cu pumnul şi i-a dat doar galben, în minutul 85-86, Grigoraş a scăpat, pune fluierul la gură îşi dă seama că e roşu şi zice: joacă. Lovitura liberă din care au marcat este una inventată. Înţeleg, suntem echipă mică, dar chiar aşa să ne furi la noi acasă. Este inadmisibil ce a făcut domnul arbitru în meciul de sâmbătă”, a declarat antrenorul Cătălin Savu. Situaţia din clasament după şapte etape se prezintă astfel: SC Oţelul 18 puncte, locul 2; Sporting 7 p, locul 11 şi CSU Dunărea de Jos 3 p, locul 15. Etapa viitoare programează meciurile: Oţelul - Sporting, 12 octombrie, de la ora 17.00 şi CSM Paşcani - CSU Dunărea de Jos.


Articole înrudite