04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Oţelul a făcut o primă repriză foarte slabă cu Viitorul. Chiar dacă cei 12.000 de spectatori veniţi să-şi susţină favoriţii creaseră o atmosferă senzaţională, elevii lui Lienen au fost crispaţi şi surprinşi de replica neaşteptat de bună oferită de jucătorii constănţeni. Lazăr dă primul semnal că Viitorul este pusă pe fapte mari şi trimite mingea în transversală în minutul 7. În minutul 11, Axente scapă singur, dar Prestia îl ajunge din urmă şi îl deposedează în ultimul moment. Viitorul face un pressing teribil şi oţelarii nu pot să construiască nimic. Prestia are o nouă intervenţie în faţa lui Axente dar se accidentează şi este schimbat cu Sipovici. Era minutul 26 şi echipa gălăţeană nu ajunsese la poarta lui Balauru! Oţelul trimite primul şut periculos spre poarta Viitorului abia în minutul 31 prin Tritz. Arbitrul Kovacs se pregătea să fluiere finalul primei reprize când Sârghi sătul de apatia colegilor săi slalomează printre adversari şi Mitrea îl agaţă. Arbitrul îi arată al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Viitorul rămâne în 10 oameni şi pare o victimă sigură în repriza secundă. Al doilea mitan începe cu o cursă fantastică a lui Marquinhos care se încheie cu un şut lângă bară, 1-0 pentru Oţelul. Era abia minutul 49. Viitorul este nevoită să iasă la joc, dar echipa gălăţeană este de neoprit. Giurgiu este faultat în careu în minutul 60 şi Henrique transformă în stil brazilian 2-0. Nici nu se dezmeticesc tinerii fundaşi ai Viitorului şi Oţelul îşi majorează diferenţa. Lovin îl găseşte cu o diagonală senzaţională pe Zaharia care preia în stil sud-american şi trimite o ghiulea imparabilă în colţul porţii adverse. Scorul devenea 3-0 iar galeria în rândul căreia luase loc şi primarul Marius Stan, era în culmea fericirii. Spectatorii încep să facă valuri iar elevii lui Lienen încetinesc ritmul. Viitorul se apropie de poarta adversă şi Florin Tănase trimite din lovitură liberă mult peste. Giurgiu îl găseşte în minutul 85 cu o pasă superbă iar Cooper sprintează în stil Usain Bolt şi marchează cu o scăriţă demnă de Romario. 4-0 pentru Oţelul iar echipa gazdă putea să pregătească artificiile. Axente reduce din diferenţă în minutul 89, dar Oţelul se impune cu 4-1 şi datorită rezultatelor înregistrate de contracandidatele sale şi-a asigurat prezenţa pe prima scenă şi în sezonul viitor.
Oţelul a obţinut o victorie importantă care o păstrează în prima ligă. Atmosfera creată de suporteri a semănat cu aceea de pe arenele sud-americane. Gălăţenii au arătat că iubesc Oţelul care este parte din fiinţa multor locuitori ai municipiului. Ce se va întâmpla în continuare cu echipa gălăţeană este greu de anticipat. Deocamdată însă trebuie să cânte muzica şi să curgă şampania. Otelul trăieşte şi a dovedit că fotbalul spectacol are o reprezentantă de frunte la malul Dunării.

Formaţii:
Oţelul - Goicoechea 6 - Tritz 6, Sârghi 7 (Mişelăricu 6), Prestia 7 (Sipovici 7), Popescu 6 - Giurgiu 7, Lovin 7, Cooper 7- Marquinhos 8, Henrique 7 (Astafei 6), Zaharia 7.
Viitorul Constanţa - Balauru 6 - Moga 5, Larie 4, Mitrea 3, Toşca 6 - Benzar 6 (Mitriţă 5), Daminuţă 6 (Puţanu 5) - Lazăr 6, Dică 5 (Marin 6) Fl. Tănase 5 - Axente 7.

Declaraţii:
Narcis Răducan - director general Oţelul: „Am încercat să le spun după meci băieţilor că peste 2 zile avem meci cu Steaua, dar m-au dat afară din vestiar. Spuneam înainte de partida cu Timişoara că există o soluţie care bate orice strategie. Este vorba de public care poate împinge echipa de la spate.”

Ewald Lienen - antrenor Oţelul Galaţi: „Nu am jucat bine în prima parte. Am fost foarte norocoşi în primele 45 de minute. Viitorul a fost mai agresivă şi a jucat mai bine în prima parte iar noi am fost apatici. Am schimbat sistemul defensiv la sfârşitul primei reprize şi s-a văzut. Am avut noroc şi că oaspeţii au rămas în 10 oameni. După ce am deschis scorul, meciul a fost la discreţia noastră.”

Gică Hagi - finanţator Viitorul: „Ce să mai zicem acum? Suntem supăraţi. În prima repriză am jucat foarte bine, am făcut însă o greşeală care ne-a costat scump. Dupa aceea am mai făcut două greşeli şi în repriza a doua şi de acolo jocul s-a rupt.”


Articole înrudite