01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Atmosferă extraordinară creată de cei peste 10.000 spectatori care au ţinut să fie prezenţi la primul joc oficial al Liderului Ligii I. Tonul a fost dat de „Străjerii Modovei” care au umplut poarta lui Coman cu „papelitos”, aşa cum putem vedea doar pe stadioanele celebre din Brazilia. Din păcate, miza partidei, care a debutat cu şapte minute întârziere din cauza unui fanion buclucaş şi a stării terenului, destul de moale, şi-a pus amprenta pe evoluţia jucătorilor celor două formaţii în prima repriză. Primele 45 minute s-a jucat tacticizat la maxim, cele două combatante fiind preocupate mai mult să nu primească gol. Giuleştenii au avut o posesie mai bună şi au încercat să-l surprindă pe Grahovac cu şuturi de la distanţă. De partea cealaltă, roş-alb-albaştrii au fost mai pragmatici şi au avut două oportunităţi de a deschide scorul: Sălăgeanu (min. 20) a executat o lovitură liberă direct spre poartă, dar Coman a fost atent şi balonul respins de el a lovit transversala sau în min. 36 când un corner a fost deviat de Sburlea, dar Spadacio a reuşit să respingă in extremis din apropierea liniei porţii

Partea a doua a adus spectacolul

Repriza a doua s-a desfăşurat sub alte coordonate. „Munti” a schimbat registrul şi i-a introdus pe Antal şi Pena, care au dinamizat jocul şi Oţelul a început să capete consistenţă. „Sălă” l-a pus la grea încercare pe golkeperul giuleştean în două rânduri (min. 50 şi min. 58) şi tot el a executat în min. 65 o lovitură liberă, dar balonul deviat de Paraschiv a fost reluat de Pena din patru metri peste poarta giuleşteană. Unicul gol al partidei a căzut în cele din urmă, când Pena a fructificat cu o lovitură de cap imparabilă centrarea inepuizabilului Sălăgeanu. Rapidiştii s-au aruncat în atac şi au fost foarte aproape de egalare în min. 74 când nou intratul Pancu a şutat la poartă, balonul a fost respins până la Herea care a reluat din numai şase metri în bara transversală. Cu 10 minute înainte de final, liderul a trecut pe lângă 2-0, S. Ilie a şutat în Coman iar Giurgiu, venit în viteză nu a găsit cea mai bună soluţie. Finalul a fost apoteotic, Oţelul a câştigat o primă finală în lupta spre titlu, fiind aclamată de un stadion întreg.

Declaraţii:
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Sunt foarte bucuros de rezultat, care a venit în urma unei evoluţii bune ale noastre. Sincer, am avut puţină teamă pentru că nu am avut niciun joc oficial, dar băieţii au înţeles foarte bine ceea ce au de făcut. Dacă în prima repriză a fost un joc echilibrat, în partea a doua am dominat, am forţat şi puteam să mai înscriem. Am avut şi noroc la bara lui Herea, ţin să-i felicit pe băieţi şi nu în ultimul rând, publicul care a fost extraordinar.
Marius Şumudică - antrenor Rapid: „A fost un joc disputat între două echipe care nu au riscat mai nimic. Meciul s-a decis dintr-o fază fixă deşi am ştiut că adversarii sunt foarte puternici la acest capitol. Era foarte greu să ne batem la titlu, diferenţa faţă de Oţelul era foarte mare, îi felicit pe toţi cei de aici, joacă ca şi cum fiecare meci ar fi o finală de Champions League, le doresc s-o ţină la fel şi dacă vor putea să câştige campionatul voi fi fericit, pentru ei”


FC Oţelul Galaţi - Rapid Bucureşti 1-0 (0-0)
stadion Oţelul, spectatori: 10.000
A marcat: Pena (min.68)
Formaţii:
FC Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu - Giurgiu, Neagu - Iorga (min. 54 Antal), Viglianti (min. 54 Pena), S. Ilie (min. 83 Cojoc) - Paraschiv. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Rapid Bucureşti: D. Coman - R. Costa, M. Antonio, M. Constantin, Bozovici - Spadacio, Şt. Grigorie, C. Lazăr, S. Frunză - Herea - Sburlea. Antrenor Marius Şumudică.
cartonaşe galbene: Herea (min.43), M. Constantin (min. 48 şi min. 84), Şt. Grigorie (min. 63)
cartonaş roşu: M. Constantin (min. 86)
Arbitru: Cristian Balaj (Baia Mare)
Asistenţi: Mikloş Nagy (Cluj) şi Sebastian Gheorghe (Suceava)


Articole înrudite