26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul n-are bani să termine campionatul
Oţelul n-are bani să termine campionatul

Oficialii gălăţeni că au reafirmat încă odată faptul că se confruntă cu mari probleme financiare. Practic, în acest moment se bazează doar pe cei 200.000 de euro primiţi pentru transferul lui Tudorie la Steaua şi cel puţin gândul de promovare pare o utopie. Chiar şi în aceste condiţii, se încearcă să se scoată rezultate din piatră seacă, doar doar patronul Dan Adamescu va băga şi ceva bănuţi în cont. „Trebuie să recunosc că pentru a promova în Liga 1 în acest moment îţi trebuie 800.000-1.000.000 de euro. Avem doar promisiuni pentru acest buget. Noi împingem lucrurile mai departe şi sperăm ca rezultatele echipei să forţeze patronatul sau alţi oameni să vină lângă noi. Doar prin rezultate poţi aduce oameni lângă tine”, a declarat managerul sportiv Cristian Munteanu.

Comitetul Executiv al FRF a definitivat în şedinţa de ieri componenţa celor două serii a Ligii a II-a. Aşa cum v-am mai anunţat, Oţelul a fost repartizată în seria I alături de alte 13 echipe: Rapid, Ceahlăul, CS Baloteşti, ACS Berceni, Farul, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, FCM Dorohoi, FC Clinceni, Dacia Unirea Brăila, Bucovina Pojorâta, Dunărea Călăraşi. Seria a II-a va alinia la start formaţiile: Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, U Cluj, CS Mioveni, Metalul Reşiţa, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Rm. Vâlcea, FC Caransebeş, Şoimii Pâncota, FC Bihor Oradea, UTA Bătrâna Doamnă, FCM Baia Mare şi Chindia Târgovişte. Astăzi este ultima zi în care echipele care nu pot participa în eşalonul secund trebuie să comunice în scris la Departamentul Competiţii, urmând să fie înscrise în Liga a III-a. Cine nu o va face şi nu va termina sezonul, riscă retrogradarea în Liga a V-a.

 

Cojoc a revenit acasă, Murgoci vrea să plece

 

Lotul de jucători este foarte subţire şi lipsit de experienţă. Antrenorul Daniel Florea se bazează pe Hotoboc, Stoian, Tătar, Chipirliu, Murgoci şi Cojoc, care a semnat un contract cu gruparea roş-alb-albastră plus juniorii republicani din pepiniera proprie. Dintre aceştia, Murgoci şi-a exprimat intenţia de a părăsi corabia gălăţeană. Conducerea clubului speră să convingă câţiva jucători cu experienţă să vină la Oţelul. „Sunt onorat pentru că mi-am dorit să ajung antrenor principal la Oţelul. Când am început să joc fotbal profesionist, în urmă cu peste 20 de ani, am făcut-o la Oţelul, pe când aveam doar 17 ani şi sunt onorat că au avut încredere în mine. Îmi doresc să formez o echipă competitivă, să avem rezultate şi, de ce nu, să putem promova din primul an. Ştim că e foarte greu, dar o să încercăm, eu şi staff-ul meu, să facem totul posibil ca echipa să joace bine şi să câştigăm meciurile. Ştim că e o perioadă mai dificilă la club, dar încercăm să uităm asta şi vrem să aducem jucători. Nu poţi să te baţi la promovare cu jucători de 18-19 ani. Vrem jucători cu experienţă, care sunt motivaţi, care au o mentalitate de învingători. Sper ca până începe campionatul să avem lotul pe care ni-l dorim. Îmi place să lucrez cu tineri, dar când vrei să promovezi, nu ai cum să joci numai cu juniori. Ne trebuie fotbalişti cu personalitate, iar cei tineri să crească pe lângă ei. Eu am zis că, dacă îmi aduc 6-7 jucatori, cu siguranţă o să fim acolo în faţă”, a precizat antrenorul principal Daniel Florea. 


Articole înrudite