07 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul nu a rezistat la Ploieşti
Oţelul nu a rezistat la Ploieşti

Stadionul Ilie Oana din Ploieşti este o oază aparte în fotbalul românesc. Partida cu Oţelul a însemnat un nou prilej de sărbătoare pentru suporterii lupilor galbeni. 15.000 de ploieşteni au cântat imnul echipei favorite în stil englezesc, iar meciul părea câştigat încă dinainte de pătrunderea celor două formaţii pe teren. Crainicul stadionului a prezentat echipele de pe teren în stilul marilor show-uri muzicale. Numele lui Adrian Mutu, aflat la primul meci oficial în faţa propriilor suporteri, a fost ovaţionat îndelung. Oţelarii, încurajaţi de aproape 200 de suporteri care au înfruntat o ploaie sâcâitoare, nu s-au speriat de atmosfera din tribune şi au făcut o primă repriză bună din punct de vedere tactic. Ewald Lienen a aplicat aceleşi modul tactic 4-3-1-2. Singura modificare faţă de unsprezecele folosit contra Pandurilor a fost folosirea lui Milea în locul lui Filip. Ploieştenii nu au reuşit să-şi creeze ocazii de a marca în primele 45 de minute. Gălăţenii au fost mai periculoşi, dar Sârghi şi Astafei nu au avut luciditate la cele trei situaţii de a marca pe care le-a avut echipa gălăţeană în prima repriză. Cele două echipe au intrat la cabine cu un scor alb care mulţumea tabăra Oţelului. Cosmin Contra, antrenorul Petrolului, face schimbarea câştigătoare la pauză. Priso rămâne la cabine şi spaniolul Walter Fernandez intră cu mare dorinţă de a demonstra că este bun. Meciul s-a jucat practic la fază din minutul 49. Prestia s-a complicat la o fază în care a dorit să arate cât de tehnic este, Popescu a venit să-l ajute dar a fost faultat de Walter Fernandez care a scăpat singur, i-a pasat lui Texeira care a deschis scorul. Gălăţenii au încercat să replice dar atacurile lor au semănat cu încercările unui copil de doi ani în pictură. Ploieştenii au încercat să profite de faptul că Oţelul a încercat să înscrie şi s-a descoperit, dar nu au reuşit. Albin a irosit două mari situaţii de a marca, în timp ce gălăţenii au acuzat henţ la o intervenţie cu mâna a lui Hoban în careu. Petrolul a reuşit totuşi golul doi în minutul 88, când israeliano-nigerianul Tamuz a finalizat o combinaţie de efect cu Adrian Mutu. Petrolul a învins cu 2-0 Oţelul, dar meciul putea avea alt deznodământ fără faza din minutul 49.
Petrolul: Pecanha 7 - Beta 6, Hoban 7, Geraldo 6, Guilherme 6 - Romario 6, De Lucas 6 - Priso 5 (Fernandez 7), Albin 6 (Tamuz 7),Texeira 7 (Mustivar) - Mutu 7. Oţelul: Goicoechea 6 -Tritz 6, Sarghi 5, Prestia 5, Popescu 5 - Milea 5 (Gavrilă), Lovin 7, Giurgiu 4 - Marquinhos 4 (Băjenaru 6) - Astafei 5, Tudorie 3 (Henrique 5).

Supărare şi bucurie în cele două tabere

Cei doi antrenori au prezentat la final părerile lor vizavi de meci. Ewald Lienen: „A fost o partidă în urma căreia nici una dintre echipe nu merita să câştige. Noi am închis bine culoarele spre poarta lui Goicoechea în prima repriză, dar a venit faza din minutul 49 când Popescu a fost faultat clar şi arbitrul nu a acordat nimic. Fără acel gol primit în condiţii neregulamentare nu ştiu dacă am fi pierdut acest joc. Nu puteam să jucăm deschis de la început pentru că Petrolul are câţiva jucători de atac foarte buni precum Mutu, Albin, Texeira, care dacă au spaţii te execută.”
Cosmin Contra: „Am întâlnit o echipă foarte bună care va pune probleme multor formaţii. În prima repriză nu am reuşit să avem ocazii de a marca dar după pauză a fost altceva. Cred că Walter Fernandez a fost jucătorul determinant în stabilirea rezultatului final. Nu am văzut ce s-a întâmplat la faza primului gol. Am obţinut un succes important care ne dă speranţe că ne vom clasa pe podium la finalul campionatului. Chiar dacă Steaua şi Astra s-au împiedicat nu ne gândim la titlu.”
Oţelul a arătat ca o echipă care suferă mult în ofensivă. În condiţiile în care gălăţenilor le-a lipsit ultima pasă, a surprins nefolosirea lui Cooper. Panamezul a intrat în dizgraţia lui Ewald Lienen, căruia nu-i place cum se pregăteşte jucătorul latino-american.

Emoţii cu retrogradarea

Etapa a 21-a a Ligii Întâi nu a fost favorabilă pentru echipa gălăţeană. Universitatea Cluj a învins Astra, Ceahlăul a remizat la Tg Jiu cu Pandurii, FC Botoşani a învins FC Braşov iar Poli Timişoara şi Săgeata Năvodari au remizat. În condiţiile în care echipa gălăţeană nu a reuşit să se întoarcă de la Ploieşti măcar cu un punct, situaţia din zona fierbinte a clasamentului este complicată. Singura echipă condamnată la retrogradare pare Corona Braşov. Celelalte formaţii încă speră. Oţelul a acumulat doar 21 de puncte şi trebuie să joace fiecare partidă precum o finală pentru a nu avea emoţii. Echipa gălăţeană dispută un meci foarte important etapa viitoare la Braşov cu FC, formaţie aflată pe locurile retrogradante.


Articole înrudite