26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul s-a impus la Chiajna în minutul 90
Oţelul s-a impus la Chiajna în minutul 90
Tehnicianul Oţelului Dorinel Munteanu a surprins şi i-a titularizat pentru partida de la Chiajna pe Buş şi Pena. Şi câtă inspiraţie a avut. Roş-alb-albaştrii au preluat iniţiativa şi s-au avântat încă de la început în jumătatea adversă de teren. Minutul 8 a adus un un-doi între Giurgiu şi Ibeh, dar primul a fost blocat în momentul şutului. Aşa cum se anticipa, Brăneştiul şi-a vândut scump pielea, iar în min. 19 Grahovac a avut un reflex senzaţional la şutul lui Avram din şase metri. După o jumătate de oră, liderul Ligii I a reuşit să deschidă scorul: Pena l-a angajat excelent pe culoar pe Buş, acesta şi-a ridiculizat adversarul direct şi cu un şut la colţul scurt l-a învins pe Bordeianu. Partida s-a încins, cele două echipe au jucat pe contre iar în min. 34, mai întâi Giurgiu a intervenit salvator în propriul careu în faţa lui Simion, pentru ca imediat pe contraatac, Antal, după o cursă solitară, să irosească o ocazie uriaşă de 2-0. Cu şapte minute înainte de finalul primei reprize, gazdele au trecut pe lângă egalare, dar Oprea a tras alături, cu poarta goală. Emoţii uriaşe la poarta noastră şi la ultima fază din primul mitan, când după o lovitură liberă, Iacob a trimis cu capul din 11 metri, Grahovac a respins acrobatic, dar de la margine s-a semnalizat offside.

„Para” dă lovitura

Motivată probabil de contracandidatele Oţelului, Victoria a început tare mitanul al doilea, dar şutul lui Novac (min. 47) a ocolit de puţin cadrul porţii. Replica Oţelului nu a întârziat şi după o cursă spectaculoasă a lui Filip (min. 55), care s-a descotorosit de vreo trei adversari şi a centrat pentru Ibeh, acesta a înscris, dar golul a fost anulat pentru un fault în atac. Abia introdus pe teren, Zuluf a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj în min. 67. Finalul a fost dramatic şi atunci când nimeni nu se mai aştepta, la o fază încâlcită în careul gazdelor, „vulpoiul” Paraschiv a profitat de gafele portarului şi fundaşilor de la Victoria şi a împins balonul în plasă din apropierea liniei porţii. Oţelul a acumulat 64 de puncte şi va aborda partida cu timişorenii din postura de lider al Ligii I.

Victoria Brăneşti - Oţelul Galaţi 1-2 (0-1)
stadion „Concordia”, spectatori: 500
Au marcat: Zuluf (min. 68) respectiv L. Buş (min. 31), Paraschiv (min. 90)
Formaţii:
Victoria Brăneşti: Bordeianu - Maghici, Bar, Poverlovici, Ispir - R. Avram (min. 88 Căliţaru), Al. Iacob, Olariu, D. Novac - Simion (min. 67 Zuluf), B. Oprea. Antrenor Ciprian Urican.
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu (min.60 Cojoc) - Filip, Giurgiu - Antal, Ibeh (min. 71 Paraschiv), L. Buş - Pena (min. 76 Punosevac). Antrenor Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Zuluf (min. 68), Al. Iacob (min. 75), Poverlovici (min. 90) respectiv L. Buş (min.21), Perendija (min. 80), Punosevac (min. 86)
Arbitru: Georgian Ionescu (Buzău)
Asistenţi: Florin Stănescu şi Gheorghe Bogdan, ambii din Bucureşti


Articole înrudite