„Panterele” Maria Stamate şi Carmen Marcu au confirmat la Naţionala României Recomandat

Miercuri, 18 Martie 2020 12:10
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Recent, Naţionalele de fotbal feminin senioare şi Under 19 ale României s-au întors din stagiile de pregătire centralizată efectuate în Turcia. AFC Universitatea Galaţi, revelaţia turului din Liga 1, locul 2 cu 26 de puncte a avut două reprezentante: Maria Stamate şi Carmen Marcu. Maria Stamate a fost convocată la Naţionala de senioare, care a ocupat locul 2 la turneul amical Turkiş Cup unde a înregistrat rezultatele: 4-1 cu Hong Kong, 1-1 cu Belarus şi 0-7 cu Ungaria.
„În urma acestui stagiu am revenit în ţară mult mai încrezătoare şi hotărâtă să muncesc şi mai mult. A fost o experienţă plăcută, fetele mi-au oferit ocazia de a ma integra rapid. Antrenamentele au fost pe măsură şi consider că am făcut faţă. Am avut emoţii în debutul meciului cu Hong Kong, dar emoţii constructive. Am reuşit să mă sincronizez în mare parte cu fetele pe teren şi sper că am făcut o impresie bună domnului selecţioner. Visul meu pe care sper să-l îndeplinesc cât mai curând este să joc primul meci oficial pentru România”, ne-a declarat la revenirea la Galaţi, Maria Stamate.
În aceeaşi perioadă, România Under 19, cu gălăţeanca Carmen Marcu, titulară la două din cele 3 meciuri disputate, a ocupat locul 3 la Mediterranean Pearl după ce a înregistrat rezultatele: 0-0 cu Bulgaria, 3-5 cu Ungaria, meci în care Carmen a înscris un gol şi 1-0 cu Belarus. Tricolorele trebuiau să participe în perioada 6-14 aprilie în Olanda la Turul de Elită pentru Campionatul European alături de Olanda, Scoţia şi Islanda. UEFA a amânat deocamdată toate competiţiei din cauza coronavirusului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu