05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Panterele negre” de la AFC Universitatea Galaţi, prima victorie oficială din 2019
„Panterele negre” de la AFC Universitatea Galaţi, prima victorie oficială din 2019

Liga 1 la fotbal feminin s-a reluat duminică cu partidele din prima etapă a returului. Reprezentanta Galaţiului, AFC Universitatea a întâlnit în deplasare pe CSS Târgovişte. Chiar dacă au avut câteva absenţe importante: Carmen Marcu, cu piciorul în gips, Monica Benţoiu, Ana Arnăutu, menajate din cauza problemelor medicale, şi Dumitriţa Prisăcari, suspendată, cu Olga Cuşinova, nerefăcută 100%, şi debutantele Doina Ciobanu, transferată de curând de la Maksimum Cahul, şi Nicoleta Lepădatu, o junioară de 16 ani din pepiniera proprie, „panterele negre”, dirijate din tribune de antrenorii Gheorghe Cucu, Alexandru Caracaş şi Gabriel Călinescu, şi-au demonstrat superioritatea şi au tranşat disputa după primul sfert de oră cu dubla căpitanului Loredana Nica, cel de-al doilea gol fiind reuşit din penaltiul pe care l-a obţinut Doina Ciobanu.
Gazdele, cu o echipă întinerită şi schimbată în bine faţă de prima parte a sezonului, au avut o perioadă bună la începutul celei de-a doua reprize, concretizată cu golul de onoare, dar fetele noastre nu s-au clătinat, şi-au valorificat experienţa şi valoarea superioară şi au închis tabela prin Andreea Surcică, o altă junioară produs 100% AFC Universitatea. Rezultat final: 1-3 (0-2). Formula folosită de echipa învingătoare: Roxana Pazargic - Alexandra Ivan, Nina Anca, Olga Cuşinova, Elena Ivan - Maria Stamate, Lidia Moacă, Loredana Nica, Andreea Surcică - Nicoleta Lepădatu, Doina Ciobanu. Au mai intrat: Iriska Topal, Valentina Ivan şi Roxana Ioan.
AFC Universitatea se menţine pe locul 6 cu 13 puncte la patru lungimi de podium. Cele două echipe se vor reîntâlni miercuri 13 martie pe stadionul Siderurgistul, de la ora 11.00 în sferturile de finală ale Cupei României. Săptămâna de foc se va încheia duminică 17 martie cu derbiul de play-off cu Fortuna Becicherecu Mic, tot pe sinteticul de la Siderurgistul, de la ora 10.00.


Articole înrudite