25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Phoenix a cedat în faţa Craiovei şi încheie pe locul 8 prima fază din campionat
Phoenix a cedat în faţa Craiovei şi încheie pe locul 8 prima fază din campionat

 

O înfrângere clară pentru Phoenix în ultimul meci din prima parte a sezonului regulat. Jucătorii antrenaţi de Florin Nini au pierdut la 20 de puncte diferenţă, scor 82-102 în faţa celor de la SCM U Craiova şi au încheiat pe poziţia a opta prima fază a competiţiei. A fost un meci dominat clar de formaţia oaspete, care a avut în teren doi jucători în formă maximă. Ivan Sirisevici şi Nemania Alexandrov au marcat împreună jumătate din punctele Craiovei, fiecare având câte cinci reuşite din afara semicercului. De partea cealaltă, doar Jarvis Threat a ţinut pasul cu jucătorii adverşi, reuşind un total de 24 de puncte. Pentru echipa gălăţeană au jucat: Miller (7 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive, o intercepţie), J. Threatt (24 p, 1, 1, 0), Gugino (13 p, 9, 1, 1), Pavlovic 2 p, Sabău (3 p, 3, 0, 2), Artino (14 p, 7, 1, 1), Hadzifezovic (13 p, 5, 0, 2), Petrişor (3 p, 2, 3, 0), Andrei (3 p, 1, 2, 0), Măciucă - 2 recuperări.

Declaraţii:

Remi Hadar - antrenor SCM U Craiova: „Cred că e cel mai bun joc al nostru în acest sezon. Am jucat bine, am jucat ca o echipă, am pasat, am pus presiune şi îmi felicit jucătorii, e victoria lor, au jucat foarte bine în această seară”.
Florin Nini - antrenor Phoenix Galaţi: „Noi avem o echipă bună, care câştigă şi este în stare să se bată de la egal la egal, aşa cum am făcut-o cu multe echipe valoroase, doar cu o singură condiţie: să avem un baschet organizat, să avem o apărare de echipă şi în acest fel să putem contracara valoarea unui jucător net superioară sau valoarea unei echipe. Astăzi, din păcate, nu am reuşit să ne facem jocul, nu i-am anihilat pe principalii lor marcatori Aleksandrov şi Siriscevic, jucători cu experienţă strânsă în campionate puternice deşi am pregătit asta la antrenamente, am revenit dar prea târziu. Şi, din punctul meu de vedere am revenit cu acţiuni individuale, nu cu acţiuni colective”.
Phoenix va debuta miercuri în prima etapă din grupa 7-12 cu un meci cu Politehnica Iaşi, care deşi iniţial a fost programat la Iaşi, după toate probabilităţile va fi mutat în sala Dunărea, de la ora 19.00. Baschetbaliştii gălăţeni trebuie să îşi ia revanşa pentru înfrângerea suferită în prima parte a campionatului şi, de asemenea, trebuie să îşi consolideze locul 2 în grupă, ultimul care duce în play-off.


Articole înrudite