Lumina ecranelor smartphone ar putea produce afecţiuni oculare

 
Luni, 26 Martie 2018 15:21
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lumina emisă de dispozitivele electronice, precum aparatele smartphone, ar putea produce afecţiuni oculare, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Autonomă din Sinaloa (UAS) din Mexic, potrivit Agerpres.
Într-un comunicat, instituţia precizează că studiul, condus de profesorul Emilio Terán Bobadilla, de la Facultatea de Fizică-Matematică din cadrul UAS, a dezvăluit consecinţele acestei lumini asupra ţesutului ocular şi ciclului diurn al persoanelor.
Cercetarea a fost sprijinită de experţi oftalmologi de la Licenciatura en Optometría şi de la Centro de Investigación y Docencia en Ciencias de la Salud (CIDOCS).
Potrivit profesorului Bobadilla, lumina emisă de dispozitivele electronice este una din principalele cauze ale tulburărilor de somn, alături de cefalee, migrene şi oboseala vizuală
Lumina este de asemenea asociată şi problemelor de cornee, cristalin sau retină, care în final pot afecta vederea.
Cercetătorul este de părere că aceste probleme pot afecta o persoană la nivel social. "Acest tip de lumină tulbură ciclul diurn al individului, având repercusiuni asupra atenţiei, modului de învăţare şi memoriei sale", a explicat el.
Referitor la rezultatele descoperite de această cercetare, Terán Bobadilla notează că smartphonurile reduc în proporţie de 90 % lumina albastră, care, emanată de ecrane, face culorile să fie mai puţin naturale şi să fie mai periculoase pentru vedere.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu