03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de haltere, ungurul Tamas Ajan şi-a dat demisia
Preşedintele Federaţiei Internaţionale de haltere, ungurul Tamas Ajan şi-a dat demisia

Cotidianul francez L Equipe a informat că Federaţia internaţională de haltere (IWF) a oficializat miercuri demisia preşedintelui său, ungurul Tamas Ajan, în urma unei anchete vizând acuzaţii de corupţie şi de dopaj.
Ajan se afla în conducerea IWF din 1976, ocupând timp de 24 de ani postul de secretar general şi alţi 20 de ani pe cea de preşedinte. „Am pus cei mai buni ani ai vieţii mele în slujba dezvoltării acestui sport", a declarat fostul oficial IWF, în vârstă de 81 ani, într-un comunicat postat pe site-ul Federaţiei Internaţionale.
Ancheta care îl vizează, iniţiată în urma unui reportaj al postului german de televiziune ARD, difuzată în luna ianuarie, se află în continuare în curs, a precizat federaţia cu sediul la Budapesta. „IWF îi mulţumeşte lui Tamas Ajan pentru cele peste patru decenii de servicii aduse halterelor", a precizat preşedintele interimar al IWF, Ursula Papandrea, într-o declaraţie postată pe site-ul oficial al federaţiei. „Atunci când circumstanţele sanitare legate de pandemie o vor permite, desfăşurarea alegerilor va oferi şansa unei tinere generaţii să înceapă să lucreze cât mai repede posibil pentru a asigura un viitor strălucitor sportului pe care îl iubim", a completat americanca. Tamas Ajan a acceptat pe 23 ianuarie să renunţe la funcţia sa timp de 90 de zile, perioadă în care să se poată desfăşura ancheta iniţiată de IWF, care a desemnat experţi independenţi pentru a examina aceste acuzaţii, pentru a putea acţiona într-o manieră „decisivă" şi reface reputaţia pătată a instituţiei. Ungurul afirmă că este victima unei „anchete injuste" din partea ARD. „Acest film mi-a distrus complet viaţa şi 50 de ani de muncă. O mare parte a muncii mele s-a axat pe prevenirea dopajului", a precizat fostul preşedinte IWF.


Articole înrudite