25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
RCM Galaţi a fost invitată în Superligă
RCM Galaţi a fost invitată în Superligă

Tradiţia sportului cu balonul oval a reînviat în oraşul de la Dunăre, iar rugbiştii gălăţeni de la RC Municipal şi Colegiul Tehnic „Traian Vuia” au încheiat anul 2015 cu rezultate importante.

Echipa de seniori RC Municipal şi-a încheiat participarea în eşalonul secund pe locul al treilea, după play-off, care îi poate aduce promovarea în Liga Naţională, dacă va exista sprijin financiar din partea oficialităţilor locale. Şi rugbiul „redus” în 7 a avut rezultate notabile, echipa gălăţeană cucerind medaliile de argint în Divizia Naţională de seniori. În cadrul Colegiului „Traian Vuia” sunt patru clase cu profil vocaţional pentru această disciplină. Existenţa a patru ani a acestei practici a dat roade, aici formându-se zeci de sportivi care care au ajuns la loturile naţionale. Amintim doar o parte dintre aceştia: Boboc, Dănăilă, Partenie şi Rusu, care sunt componenţi ai lotului naţional de rugby în 7, care a câştigat Campionatul Balcanic. Cu acelaşi lot, Boboc a participat la turneele de calificare (Londra, Paris, Lisabona), în calitate de căpitan de echipă. Totodată, Adrian Chiper (clasa a XII-a) este component al lotului naţional Under 20, cu care a obţinut medaliile de argint la Lisabona, Lungu şi Crafciuc sunt la lotul Under 18, Bita, Dumitrache şi Frăţilă, la lotul Under 17, Soporeanu - la cel Under 16, iar Ovidenie - la lotul Under 14. De asemenea, selecţionata Comitetului Moldova are în componenţă şi şase juniori gălăţeni de la „CTTV”, care vor participa la „Cupa Provinciilor”: Ghionea, Benea, Grăpeanu, Florea, Grădinaru şi Andone. Clasări fruntaşe au avut rugbiştii gălăţeni şi la competiţiile din afara campionatului intern, precum „Cupa Dunării de Jos”, cu participare internaţională, din Bulgaria, Franţa şi Anglia, unde au urcat pe primul loc. De-asemenea, echipele gălăţene de juniori au fost prezente la diverse turnee, peste hotare, în Italia şi Bulgaria, iar rezultatele au fost bune.

La aceste realizări au contribuit din plin antrenorii Viorel, Marius şi Dorian Secuianu, ajutaţi de: Colegiul Tehnic Traian Vuia, Inspectoratul Şcolar, Consiliul Local şi Primăria Galaţi, dar şi de oameni inimoşi: Vasile Joantă, Spiru Mantu, Picu Roman, Dan Munteanu, Petrişor Eartagan.


Articole înrudite