20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România a ratat calificarea la barajul pentru Mondialul din Qatar
România a ratat calificarea la barajul pentru Mondialul din Qatar

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa Liechtensteinului cu scorul de 2-0 (1-0), duminică seara, la Vaduz, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, dar a ratat calificarea la barajul pentru turneul final din Qatar. "Tricolorii" s-au impus prin golurile marcate de Dennis Man (min.8), Nicuşor Bancu (min.87).
"Din punctul meu de vedere această campanie este un eşec pentru că nu am reuşit să terminăm pe unul din primele două locuri. Este ultima mea conferinţă de presă ca selecţioner. Am luat o decizie normală dacă nu am reuşit să mă clasez pe primele două locuri, aşa cum îşi asumă un selecţioner. Ăsta este cel mai bun lucru pe care îl pot face în acest moment de a nu mai continua cu un nou contract cu FRF. Deci nu există o demisie, contractul meu se încheie la sfârşitul acestei luni, dar, din punctul meu de vedere am luat decizia finală de a nu mai continua. Decizia de a nu continua era luată chiar dacă rămânea 1-1 în Macedonia de Nord şi noi terminam pe locul doi. Nu mai pot fi convins de cineva să revin, am luat decizia. Nu mi-a fost uşor, le-am comunicat-o şi băieţilor. Nu se pune problema că nu a contat faptul că m-au rugat jucătorii să rămân, dar decizia o luasem dinainte", a precizat selecţionerul Mirel Rădoi.
Clasamentul final din grupa J: 1. Germania 27 puncte, 2. Macedonia de Nord 18 puncte, 3. România 17 puncte, 4. Armenia 12 puncte, 5. Islanda 9 puncte, 6. Liechtenstein, 1 punct.


Articole înrudite