04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rugby-ul românesc a avut un an bun
Rugby-ul românesc a avut un an bun

Anul 2013, în care s-au aniversat 100 de ani de practicare a rugby-ului românesc, a adus mari satisfacţii iubitorilor acestui sport al balonului oval.

În primăvara anului 2013, echipa naţională a avut victorii la meciurile din Cupa Europeană a Naţiunilor învingând Spania, Belgia, Portugalia, Rusia şi făcând meci nul cu Georgia. 

În luna iulie au câştigat Marele Trofeu al IRB Nations Cup învingând echipe din Italia, Argentina şi Rusia. 

În toamna aceluiaşi an au câştigat şi meciurile test împotriva reprezentanţilor Tonga şi Canada, fiind învinsă de campioana mondială la Rugby VII, Insulele Fiji.

În 2013, „Stejarii” au reuşit cele mai bune rezultate din ultimii 5 ani - doar în 2010 băieţii noştri au mai terminat anul cu nouă victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere, însă valoarea adversarilor din 2013 a fost superioară.

În urma acestor rezultate, Naţionala României a făcut paşi mari pentru calificarea a VIII-a oară la Cupa Mondială din 2015 care va avea loc în Anglia.

Recenta hotărâre a Federaţiei ca în Campionatul intern să nu participe mai mult de 5 jucători străini ne dă speranţă că va urma o creştere în valoare a Campionatului, având loc şi naturalizarea pentru prima dată a unor jucători străini care au activat mai mult de 3 ani în Campionatul Românesc.

În urma acestor rezultate, echipa naţională a României ocupă locul 17 în lume, un loc care onorează rugby-ul românesc, ne-a declarat Viorel Secuianu, preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Rugby. 


Articole înrudite