08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Atmosferă de Champions League în tribune la partida de joi seara cu U Craiova. Victoria extraordinară de la CFR Cluj şi aprinderea nocturnei au creat o emulaţie uriaşă care a făcut pentru ca prima oară în ultimii 10 ani să se joace cu casa închisă. Oţelarii nu au vrut să rămână datori fanilor, aşa cum s-a întâmplat la precedentele confruntări de pe teren propriu şi au avut o prestaţie excelentă în primele 45 de minute. Semnalul a fost dat încă din min. 9 când Vigli i-a pasat perfect lui Antal, care însă a şutat imprecis dintr-o poziţie favorabilă. Replica palidă a oltenilor a venit abia în min. 22 dar Perendija a respins în extremis centrarea lui Stoianof. La faza imediat următoare, roş-alb-albaştrii au deschis scorul prin Paraschiv, care a împins de la şapte metri în plasă un balon primit de la Viglianti, aflat la limita offside. Presiunea gălăţeană în terenul advers s-a accentuat şi firesc, cu trei minute înainte de intrarea la vestiare a căzut şi cel de-al doilea gol. Autor acelaşi Paraschiv, care i-a trimis după ţigări pe Gugu, S. Lung jr. şi Dănănae şi a făcut ca tabela să arate 2-0 şi a declanşat fiesta în tribune.

Emoţii create de fraţii Costea

Repriza a doua a fost una diametral opusă cu prima. Aurică Ţicleanu a mutat inspirat şi i-a introdus pe teren pe fraţii Costea iar aceştia nu au întârziat să arate ce ştiu. Mihai Costea a insistat la o fază care nu anunţa nimic, a centrat în careu, căpitanul Oţelului Costin a făcut o gafă uriaşă şi i-a permis lui Subotici să înscrie sub bară. Acest gol le-a dat tupeu oltenilor care minute bune ne-au cam băgat în corzi. Publicul a reacţionat senzaţional şi trupa lui Dorinel Munteanu a reuşit să reziste chiar dacă la ultima fază a meciului, Florin Costea s-a jucat cu inimile noastre şi a ratat egalarea, cu o lovitură de cap din şase metri care a trecut paralel cu poarta. La final s-a scandat din nou: Cine e pe primul loc, cine e pe primul loc? OŢELUL e! 

Oţelul Galaţi - Universitatea Craiova 2-1 (2-0)
stadion „Oţelul”, spectatori: 13.000
Au marcat: Paraschiv (min. 22 şi min. 42) respectiv Subotici (min. 54)
Formaţii:
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu - Filip, Giurgiu - Antal, Viglianti (min. 76 Ibeh), Ilie (min. 46 Iorga) - Paraschiv (min. 59 Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu.
U Craiova: S. Lung jr. - Dănănae, Gugu, Zoro, Buşu - Stoica, Stoianof (min. 48 Buleică), Dina (min. 46 M. Costea), Prepeliţă, Ologu (min. 76 Fl. Costea) - Subotici. Antrenor: Aurel Ţicleanu.
cartonaşe galbene: Filip (min. 87) respectiv Zoro (min. 51)
Arbitru: Marius Avram (Bucureşti)
Asistenţi: Iulian Radu şi Mircea Orbuleţ, ambii din Bucureşti


Articole înrudite