14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Derbiul celei de-a 24-a etape dintre FC Oţelul şi FC Vaslui a adus lume multă în tribunele stadionului gălăţean. Primul motiv de bucurie a fost momentul în care s-a aflat că partida FC Timişoara - Astra Ploieşti s-a terminat la egalitate, scor 2-2. Chiar şi în aceste condiţii, cele două combatante, care au alergat foarte bine, au fost preocupate mai mult să nu greşească decât să construiască faze periculoase. În primele 45 de minute nu am consemnat decât trei jumătăţi de ocazie. Mai întâi, în min. 25 o centrare a vasluianului Gheorghiu a fost reluată de Bello dar balonul a căzut pe plasa porţii lui Grahovac. Minutul 33 va aduce primul şut gălăţean, autor Antal. Cu şapte minute înainte de finalul primei reprize, S. Ilie este faultat în colţul careului de 16 metri dar lovitura liberă executată de Viglianti este respinsă de Kuciak.

Cine e pe primul loc, Oţelul e !

Un punct este mai bun decât niciunul. Asta este deviza sub care au decurs ostilităţile şi în cel de-al doilea mitan. Brazilianul Adailton (min. 50) a preluat excelent şi a şutat dar Grahovac a fost la post şi a reţinut o minge grea. Gălăţenii şi vasluienii au continuat să joace super tacticizat doar Viglianti (min. 67) încercând să surprindă printr-un şut de la marginea careului. Cu o condiţie fizică superioară, roş-alb-albaştrii puteau obţine victoria în ultimele cinci minute, când au creat presiune în careul advers. Cu şase minute înainte de final, Râpă a centrat, un fundaş vasluian a respins până la Giurgiu, mijlocaşul Oţelului a tras din voleu dar Kuciak a fost la post iar peste alte 60 de secunde, S. Ilie a pătruns în careu, a avut un culoar bun dar în loc să şuteze, a preferat să centreze dar golkeperul vasluian a reuşit să
blocheze din faţa lui Iorga. Deşi nu câştigat, trupa lui Dorinel Munteanu se menţine în fruntea Ligii I cu 49 de puncte.  

FC Oţelul Galaţi - FC Vaslui 0-0
stadion „Oţelul”, spectatori: 10.000
Formaţii:
FC Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendija, S. Costin, Sălăgeanu - Neagu, Giurgiu - Antal (min. 78 Iorga), Viglianti (min. 90+2 Punosevac), S. Ilie - Paraschiv (min. 52 Pena). Antrenor Dorinel Munteanu.
FC Vaslui: Kuciak - Genchev, Papp, Cânu, Milanov - Ad. Gheorghiu (min. 80 Bălace), R. Costin, Wesley, Milisavljevici - Adailton, Bello (min. 90+1 Pouga). Antrenor Viorel Hizo.
cartonaşe galbene: Sălăgeanu (min. 17), Antal (min. 29), Perendija (min. 80) respectiv Adailton (min. 7), Wesley (min. 10), Papp (min. 55), Gheorghiu (min. 72)
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad)
Asistenţi: Eduard Dumitru (Piteşti) şi Mircea Orbuleţ (Bucureşti)


Articole înrudite