02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sâmbătă, deplasare grea pentru CSU Danubius la Braşov
Sâmbătă, deplasare grea pentru CSU Danubius la Braşov

 

CSU Danubius Galaţi este echipa extremelor în acest sezon al Ligii Florilor. Handbalistele antrenate de Vali Costea se luptă să evite retrogradarea deşi au cea mai bună apărare din tot campionatul. Doar 380 de goluri au primit fetele de la Danubius în cele 17 meciuri de campionat de până acum, având o medie de numai 22 de goluri primite în fiecare meci. Următoarele patru clasate în clasamentul defensivelor sunt chiar primele patru formaţii din Liga Florilor, care se luptă în acest sezon pentru medalii. În schimb, CSU Danubius Galaţi este pe ultimul loc într-un clasament al eficienţei în atac. Cu doar 318 goluri marcate, fetele de la CSU Danubius au o medie deloc de invidiat, de nici 19 goluri înscrise în fiecare partidă. „De obicei se spune că cu apărarea câştigi meciuri. Mai rar mi-a fost dat să văd echipe care primesc 18-19 goluri, dar să piardă un meci. Noi am reuşit lucrul ăsta. Spun în ghilimele că am reuşit lucrul ăsta. Din păcare atacul într-adevăr suferă foarte mult”, a precizat Daciana Balaban. Coechipiera ei, Alla Sheiko a adăugat: „
Noi nu avem o talie mare în apărare, dar locul nostru în clasamentul apărării arată că avem caracter, suntem lutpători, ne dorim, dar în atac probabil dacă te lupţi şi aici şi nu ai talia aia să dai goluri uşor de la 9 metri fără să iei şi acolo pumni, la un moment-dat ţi se termină benzina şi acolo cum am zis, în ultimele minute, unde mai ai nevoie puţin, nu mai poţi”.

După puncte sub Tâmpa

Fetele pregătite de Vali Costea au şansa de a mai rotunji mediile din acest sezon sâmbătă, pe terenul Coronei Braşov, echipă pe care CSU Danubius a învins-o şi în meciul tur, jucat în toamnă la Galaţi. „Eu cred că avem puterea să facem un meci foarte bun la Braşov şi toată concentrarea pe care am pus-o pentru meciul cu Rapid de data asta trebuie s-o punem în meciul cu Braşov. Pentru că nu putem sta doar în meciurile cu Rapid, Cluj, Slatina sau ce credem noi că am putea câştiga”, a declarat Daciana Balaban. Tehnicianul Valeriu Costea a afirmat în legătură cu partida de la Braşov: „Pe noi ne interesează să luăm şi cele trei puncte din deplasare, aşa cum le-am luat la Galaţi cu ele. Da, e o echipă care în ultima etapă a făcut un joc bun, un joc care le caracterizează din punctul meu de vedere”.
Lupta din subsolul clasamentului a devenit şi mai interesantă după ce CSM Slatina a învins surprinzător miercuri seara pe teren propriu ocupanta locului 3 HCM Rm.Vâlcea, scor 20-16. Cu o victorie în meciul de sâmbătă, CSU Danubius ar urca pe locul 10, primul care asigură salvarea de la retrogradare. Partida cu Corona Braşov este programată la ora 12.00 în sala sporturilor D.P.Colibaşi.


Articole înrudite