24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SC Oţelul păstrează fotoliul de lider în ciuda remizei albe cu principala contracandidată la promovare
SC Oţelul păstrează fotoliul de lider în ciuda remizei albe cu principala contracandidată la promovare

Aproximativ 5.000 de spectatori au venit sâmbătă seara la stadion să asiste la derbiul Ligii a 3-a la fotbal. Spiritele au fost inflamate de la început prin delegarea asistentei Mirela Ţepuşă, cu domiciliul în Bucureşti, dar originară şi cu legături strânse la AJF Buzău. Tabăra gălăţeană se poate considera dezavantajată din cel puţin două motive: Danciu, de la SCM Gloria a fost iertat de cel de-al doilea avertisment care i-ar fi adus eliminarea, în prima parte şi de un penalti neacordat la un fault în suprafaţa de pedeapsă asupra atacantului oţelar Matei. A fost un meci dominat clar de gazde, care şi-au creat mai multe ocazii de a înscrie, în special în partea a doua a meciului. Adrian Sălăgeanu a avut prima oportunitate de a înscrie, dar lovitura liberă executată de el a fost scoasă în corner de portarul oaspeţilor. Buzoienii au reuşit să trimită mingea în poartă la mijlocul reprizei, dar arbitrul fluierase deja fault în atac. Centrarea lui Cosmin Stoian a fost trimisă peste poartă de Alexandru Zaharia, deşi Marius Matei era mult mai bine poziţionat, astfel că la cabine s-a intrat cu 0-0. Oţelul a încercat să înscrie şi prin şuturi de la distanţă, dar şi prin pătrunderi în careul advers, dar s-a opus mereu portarul Gloriei. Nici lovitura de cap a lui Cosmin Stoian nu a prins cadrul porţii, iar în prelungiri şutul lui Marius Matei a fost scos cu greu de goal-keeperul buzoian.
Declaraţii: George Timiş – antrenor Gloria Buzău: „Pregătisem totuşi puţin altceva, să le punem mai multe probleme, dar suntem mulţumiţi, să nu-l mâniem pe Dumnezeu”.
Laurenţiu Iorga – jucător Oţelul Galaţi: „Noi ne-am dorit foarte mult victoria, am avut meciul în mână, dar neşansa a făcut ca mingea să nu intre în poartă”.
Robert Moglan – jucător Oţelul Galaţi: „S-a văzut că am dominat jocul eu zic de la un cap la altul, ne-am creat câteva ocazii însă nu am reuşit să înscriem. O să lucrăm la antrenament puţin mai mult la finalizare şi sperăm ca sâmbătă să mergem la Rădăuţi să luăm cele trei puncte”.
Stelian Bordieanu – antrenor Oţelul Galaţi: „Din păcate, nu am câştigat, asta este, trebuie să mergem mai departe, trebuie să strângem rândurile şi să facem tot posibilul să câştigăm jocurile următoare”.
Oţelul şi Gloria Buzău rămân pe primele poziţii, la egalitate de puncte şi despărţite de golaveraj, însă şi CSM Focşani are acum 10 puncte. În etapa viitoare, Oţelul joacă în deplasare pe terenul Bucovinei Rădăuţi, echipă care se află la doar un singur punct în spatele podiumului.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite