29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sergiu Stancu, antrenor CSM Arcada: „Vrem să dovedim şi în sezonul 2022-2023 că CSM Arcada Galaţi este cea mai bună echipă din România, iar în Europa să facem o figură cât mai frumoasă”
Sergiu Stancu, antrenor CSM Arcada: „Vrem să dovedim şi în sezonul 2022-2023 că CSM Arcada Galaţi este cea mai bună echipă din România, iar în Europa să facem o figură cât mai frumoasă”

Tradiţionala competiţie amicală Cupa Arcada s-a desfăşurat anul acesta în altă locaţie ca de obicei, meciurile fiind găzduite de sala Florin Balaiş, fosta Puşkin după ce în această perioadă la sala Polivalentă Dunărea se înlocuieşte suprafaţa de joc devenită impracticabilă. CSM Arcada şi-a testat cu acest prilej transferurile efectuate în această vară: Andrei Mihălescu, germanul Daniel Malescha, danezul Oskar Madsen, moldoveanul Marin Lescov, cehul Lubos Bartunek şi letonianul Kristaps Smits, ultimul aflat în probe. Campioana României a început să arate bine şi suntem convinşi că după perioada de omogenizare lucrurile vor sta din ce în ce mai bine. CSM Arcada a înregistrat rezultatele: 3-0 (19,16,19) cu SCM Zalău, 2-3 (17, -17, 19, -20, -18) la capătul unui meci care a durat peste două ore şi jumătate, 3-0 (8, 24, 18) cu CSM Constanţa şi a ocupat locul 2 în clasamentul final.
„Am avut trei meciuri în trei zile exact aşa cum ne-am dorit pentru această etapă de pregătire. Uşor-uşor, trebuie să ajungem la un nivel bun. Din punct de vedere al evoluţiei suntem departe de ceea ce ne dorim, problema este că nu mai avem mult timp, peste mai puţin de trei săptămâni va fi Cupa României la Constanţa, cu cele mai bune patru echipe şi apoi debutul în Liga Campionilor. Mai avem foarte mult de muncă ca să ne putem atinge obiectivele. Titlurile şi trofeele pe care le-am cucerit sunt foarte frumoase şi importante, vor rămâne în istoria clubului, dar acum trebuie ca toată lumea să ne gândim la viitor. Vrem să dovedim şi în sezonul 2022-2023 că CSM Arcada Galaţi este cea mai bună echipă din România, iar în Europa să facem o figură cât mai frumoasă”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu.
Lotul folosit: Lescov, Sobirov, Smits, Butnaru, Bartunek, Mihălescu, Magdaş, Malescha, Bala, Raţă, Madsen, care din păcate a suferit o accidentare care îl va face indisponibil minim 10 zile, Cristudor şi Kantor. Nu a jucat deloc Talpă, menajat, iar Rangel urmează perioada de recuperare după ce a suferit o intervenţie chirurgicală. Cupa Arcada a fost adjudecată pentru al doilea an consecutiv de Steaua Bucureşti. Aşa cum ne-au obişnuit, la final organizatorii au oferit premii individuale tuturor participanţilor şi invitaţilor de onoare: Oana Sârb, Mariana Cojocaru, Aurelian Ştefu, Tudorel Arbunea, Constantin Toma şi Ionescu.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite