29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Seria A s-ar putea relua pe 17 mai
Seria A s-ar putea relua pe 17 mai

Sezonul 2019-2020 în Serie A ar putea fi prelungit până în septembrie şi octombrie, a afirmat, duminică, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), avertizând că ar putea fi o „avalanşă de litigii“ dacă competiţia nu se va încheia pe teren, transmite Reuters.
Serie A a fost suspendată pe 9 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, care a luat 15.887 de vieţi în Italia, aproape un sfert din totalul victimelor la nivel global. Mai mulţi preşedinţi de cluburi au sugerat sau chiar ameninţat ca sezonul să fie anulat.
„Singura cale serioasă de a gestiona o urgenţă de acest caz este de a completa sezonul 2019-2020 în acest an“, a spus preşedintele FIGC, Gabriele Gravina, emisiunii „Domenica Sportiva“, de la televiziunea RAI.
„Lucrăm la o serie de soluţii posibile pentru a trata situaţia în cel mai bun mod. Se poate încheia în septembrie sau octombrie? Este o ipoteză. Este o variantă de a nu pune în pericol nu numai sezonul 2019-20, dar şi stagiunea 2020-21“, a mai declarat Gravina. Şeful Federaţiei Italiene a explicat că dacă actualul sezon este abandonat, fotbalul italian s-ar putea confrunta cu o „avalanşă de litigii din partea tuturor celor care îşi consideră drepturile şi interesele afectate“. Aici pot fi incluse echipele retrogradate sau cele care ratează calificarea în cupele europene. Gravina a concluzionat că 17 mai este considerată ca posibilă dată pentru reluarea sezonului, subliniind că este „o ipoteză“.


Articole înrudite