17 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Şi-a rezolvat Oţelul problemele financiare?
Şi-a rezolvat Oţelul problemele financiare?

Partida pe care Oţelul a câştigat-o în faţa Concordiei Chiajna a fost importantă pe multe planuri. Mai întâi de toate, jucătorii lui Ewald Lienen au demonstrat că au valoare şi că nu se pune problema ca în sezonul viitor să evolueze în liga secundă. Pe plan sportiv, echipa gălăţeană stă bine. Lotul este valoros, pe bancă se află un tehnician erudit şi bun tactician, iar condiţiile de pregătire sunt ok. Problemele vin din sectorul financiar. Jucătorii au fost neplătiţi mai bine de 3 luni şi singurul mod în care au protestat a fost faptul că nu au intrat în cantonament cu o zi înaintea meciului cu Concordia. Caracterul deosebit al componenţilor lotului echipei gălăţene a ieşit încă o dată la iveală. Chiar şi cei doi jucători care şi-au depus memorii, Astafei şi Sârghi, nu pot fi blamaţi. Fotbaliştii au şi ei familii şi trebuie măcar să supravieţuiască. Nu se ştie ce sume le-au intrat jucătorilor în conturi, dar se pare că mai sunt restanţe faţă de toţi componenţii lotului, precum şi faţă de staff-ul tehnic. Antrenorul Ewald Lienen a evitat să comenteze situaţia financiară a clubului, deşi parcă ar fi dorit să spună unele lucruri. Directorul general, Narcis Răducan, a lăsat să se înţeleagă că problema restanţelor financiare a fost rezolvată, dar acelaşi conducător declarase după partida cu Ceahlăul că Oţelul este ca şi vândută. Răducan a dat însă asigurări că problema licenţierii clubului este practic rezolvată. Ce se va întâmpla însă cu fosta campioană a României după ce va obţine licenţierea este greu de ghicit.
„Despre vânzarea clubului nu vă pot da prea multe amănunte. Este prea sofisticat procesul de negociere şi am hotărât personal să fiu mult mai atent la ceea ce se întâmplă la noi, la Galaţi. În momentul în care negocierile vor fi finalizate voi fi anunţat şi vă voi comunica şi dumneavoastră. În acest moment pot să vă spun că s-au deblocat anumite energii negative din vestiar”, ne-a declarat Narcis Răducan.
Suporterii, în special galeria, au contestat vehement patronatul şi l-au înjurat pe Dan Adamescu, însă lucrurile nu sunt atât de simple cum par la prima vedere. Chiar dacă au intervenit problemele financiare din ultima perioadă de timp, clubul gălăţean beneficiază de un lot cosmopolit şi valoros iar echipa gălăţeană este singura formaţie din Liga 1 care are antrenor străin. Eforturi s-au făcut iar vânzarea clubului a fost mai mult o petardă prezentată ca o bombă atomică. Adiministratorul financiar, Lucian Ciofoaia, a declarat că Dan Adamescu se află în căutarea unui asociat, dar nu a pomenit absolut nimic despre aşa-zisa vânzare a clubului. Când CFR Cluj, echipă care a câştigat zeci de milioane de euro din cele trei participări în Champions League, se confruntă cu mari probleme financiare, ce se mai poate spune despre Oţelul? În lotul formaţiei gălăţene se află câţiva jucători care au contracte impresionante: Goicoechea, Cooper, Prestia, Tritz, Henrique. Ce să mai spunem despre Ewald Lienen, un tehnician care a pregătit Olympiakos Pireu şi AEK Atena? Germanul nu a venit la Galaţi din dragoste pentru Oţelul, ci pentru a câştiga meciuri şi implicit pentru a fi plătit pe măsură. Toate aceste eforturi financiare se resimt la un moment dat, mai ales că economia României este sublimă dar lipseşte aproape cu desăvârşire. Cu siguranţă că TNG, grupul de firme care se ocupă de destinul Oţelului, a făcut greşeli, dar important este că echipa gălăţeană merge mai departe. Suporterii sunt foarte nemulţumiţi, dar ei nu trebuie să uite ce au păţit Rapid şi Universitatea Craiova, două cluburi mult mai titrate decât gruparea gălăţeană. Ce sumă se afla în conturile Oţelului în momentul când clubul a fost preluat de TNG rămâne un mister care nu va putea fi elucidat prea curând... Cert este că Oţelul va continua să existe indiferent dacă patron va fi Dan Adamescu sau oricare altă persoană cu posibilităţi financiare. Nu este exclus ca în viitor să existe o colaborare între Primăria Municipiului Galaţi şi finanţatorul Oţelului, oricare ar fi acesta. Nebănuite sunt căile Domnului, suna un citat din Biblie. Acesta poate fi adaptat fără probleme şi în cazul FC Oţelul Galaţi.


Articole înrudite