28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Simona Halep s-a retras de la Wimbledon
Simona Halep s-a retras de la Wimbledon

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 mondial, şi-a anunţat, vineri, pe un site de socializare, retragerea de la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon pe care l-a câştigat în urmă cu doi ani.
"Cu mare tristeţe îmi anunţ retragerea de la turneul de la Wimbledon, nefiind încă refăcută complet după accidentarea la gambă. Am dat totul pentru a fi pregătită să joc la Wimbledon şi după amintirile speciale de acum doi ani eram încântată şi onorată să revin pe acest teren din postura de campioană en titre. Din păcate, corpul meu nu a cooperat aşa că sunt nevoită să păstrez acest sentiment pentru anul viitor", a scris Halep într-un mesaj pe contul personal de Instagram.
"Pot spune sincer că sunt dezamăgită şi supărată că sunt nevoită să iau această decizie. Ultima perioadă a fost una dificilă pentru mine, dar ratarea a două turnee de Mare Şlem a făcut-o cu atât mai grea din punct de vedere mental şi fizic. Voi vedea ce îmi rezervă viitorul, dar sper ca această perioadă să mă transforme într-o persoană şi un sportiv mai puternic. Mulţumesc organizatorilor pentru înţelegere şi susţinere", a adăugat Halep.
Pe 12 mai, Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Din cauza accidentării suferite la gambă, Halep a ratat turneul de la Roland Garros.
Al treilea turneu de Mare Şlem al anului, cel de la Wimbledon, în care Halep este campioana en titre (titlu câştigat în 2019; ediţia 2020 a fost anulată, n. red.), se va desfăşura între 28 iunie şi 10 iulie. (sursa Agerpres)


Articole înrudite