30 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sportivii gălăţeni de la CSU şi Siderurgistul au obţinut rezultate meritorii la Naţionale. MVP-ul a fost Irina Gherasim, dublă campioană naţională la Under 11
Sportivii gălăţeni de la CSU şi Siderurgistul au obţinut rezultate meritorii la Naţionale. MVP-ul a fost Irina Gherasim, dublă campioană naţională la Under 11

Capitala badmintonului românesc a fost pentru trei zile Sala Siderurgistul din Galaţi. Aici, în perioada 20-22 septembrie au avut loc două competiţii importante: Campionatul Naţional pentru Tineret Under 23 şi Campionatul Naţional pentru Juniori Under 11. Au fost prezente la start, aşa cum era de aşteptat, toate cluburile din România care au sportivi la cele două categorii de vârstă: 7 la tineret U23 şi 14 la juniori U9. S-au disputat în cele 3 zile 210 meciuri, fapt ce a solicitat la maxim competitorii care au oferit meciuri din ce în ce mai dramatice şi mai spectaculoase cu cât se avansa pe tabloul de concurs. Sportivii gălăţeni de la CSU şi Siderurgistul au obţinut rezultate meritorii.
La Tineret U 23 simplu masculin, Cosmin Hîncu (CSU) a urcat pe treapta a treia a podiumului dupa ce a pierdut semifinala, în setul decisiv cu 25-23 în faţa lui Mihai Grosu (Sp.Studenţesc). În aceeaşi probă, Cosmin Panfil (CSU) s-a oprit în sferturi. La dublu masculin, perechea Radu Rusu/Cosmin Panfil (ambii CSU) şi Cosmin Hîncu/Mihai Grosu au ocupat locul 3. Au mai obtinut rezultate notabile: Delia Iftene (CSU)/Anamaria Şerban (Sp.Studenţesc) - locul 5 dublu feminin şi Radu Rusu (CSU)/Maria Duţu (CSS 6 Bucureşti) - locul 5 la dublu mixt.
În competiţia destinată juniorilor Under 11, proba de simplu şi dublu fete a fost dominată de sportivele din Galaţi, astfel: la simplu fete s-a impus Irina Gherasim (CSU) în finala cu Mădălina Panaite (Siderurgistul). Pe locul 3 s-a situat Sara Bordeianu (Siderurgistul). La dublu fete a câştigat perechea Irina Gherasim/Mădălina Panaite în finala cu dublul de la Siderurgistul: Sara Bordeianu/Gabriela Borşan. Pe locul 3 s-a clasat alt dublu de la Siderurgistul: Amira Necula/Sofia Mocanu. S-au mai remarcat de la Siderurgistul: Ionuţ Nistor (loc 5 simplu băieţi), Amira Necula, Diana Frunză, Sofia Mocanu (Locuri 5/8 la simplu fete). La aceste rezultate au contribuit şi antrenorii: Adrian Panfil, Iulian Călin (ambii de la Siderurgistul) şi Dorel Badiu (CSU).
Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Elena Nicolae, preşedinta FR Badminton.
"A fost un turneu solicitant atât fizic cât şi psihic cu foarte multă lume în tribune. S-au disputat multe meciuri, foarte multe dintre ele de un nivel ridicat tehnic şi spectacular, iar sportivii gălăţeni au onorat cu multe medalii competiţia. Mulţumesc celor implicaţi cu ajutorul cărora am reuşit să ducem la bun sfârşit o mega-competiţie: FR Badminton, CSU Galaţi, CS Siderurgistul Galaţi, Fundaţia Sportului Gălăţean şi, nu în ultimul rând, corpului de arbitri. O menţiune specială am pentru proaspăta Campioană Balcanică, Irina Gherasim, legitimată la CSU Galaţi, care confirmă şi devine şi dublă Campioană Naţională la Under 11 şi remarc cu bucurie un nou val juvenil, mulţi copii valoroşi din Galaţi care urcă pe podiumurile de premiere", a concluzionat Dorel Badiu, antrenorul de la CSU Galaţi.


Articole înrudite