14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Steaua a detronat liderul
Steaua a detronat liderul
Cu gândul mai mult la ceea ce s-a întâmplat la Timişoara, unde Poli a avut din nou noroc cu carul şi a smuls o remiză chinuită cu Pandurii, Oţelul a început modest şi a fost dominată în Ghencea. După câteva ocazii, steliştii au deschis scorul în min. 25 prin Maicon, după o acţiune de toată frumuseţea purtată pe flancul stâng de Marinescu şi Latovlevici. Abia după asta roş-alb-albaştrii au ieşit la joc, dar dominarea lor a fost sterilă. Singura fază care trebuie remarcată s-a petrecut în min. 34, când Sălăgeanu a executat o lovitură de la 30 de metri, dar Tătăruşanu a respins în lateral. Cu trei minute înainte de finalul primelor 45 de minute, după un contraatac fulgerător, Latovlevici a centrat iar Nicoliţă a introdus balonul în poartă, dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

Batem pe Dinamo

La reluare, Dorinel Munteanu a încercat să schimbe ceva şi i-a trimis în luptă pe Viglianti, Antal şi Punosevac, dar jocul a continuat să scârţâe. Tot steliştii au fost mai periculoşi, dar tabela de marcaj a rămas nemodificată. Chiar şi aşa, cu şase minute înainte de final, Punosevac a avut o bună oportunitate de a egala, dar şutul său a trecut pe lângă poarta lui Tătăruşanu. După 26 de etape, oţelarii au acumulat 52 de puncte, la fel ca şi timişorenii, care au trecut în frunte graţie unui golaveraj superior dar şi a victoriei directe din partida tur. Sâmbătă sunt programate jocurile unei noi etape, în care roş-alb-albaştrii primesc vizita „câinilor roşii”. „Sunt supărat pentru că din punctul meu de vedere am început jocul cuminţi şi le-am permis adversarilor să marcheze în urma unor greşeli de plasament. Apoi am pus presiune pe adversar, am avut şi noi câteva ocazii, dar n-a fost suficient. Mai avem foarte mult de muncă la această echipă. Sunt jocuri cu presiune şi eu vroiam altceva de la jucători. Cred că echipa care va avea nervii mai tari va câştiga campionatul. După doar 60 de ore avem meciul cu Dinamo. Sper ca acasă să câştigăm cu Dinamo, deşi va fi un meci foarte greu. Sper din tot sufletul să terminăm primii la final”, a precizat „Neamţul”.
La rândul său, directorul clubului Oţelul, Marius Stan, a declarat că jucătorii săi "parcă sunt mieluşei când vin în Ghencea". "Am avut senzaţia că Oţelul a jucat la egal. Este un complex care durează de mult la Galaţi, când venim în Ghencea parcă suntem mieluşei, nu avem jocul pe care îl facem de regulă. Acest rezultat poate însemna starea lor psihică, însă psihicul este greu de anticipat. Se pare că este o crispare în joc, poate din cauza dorinţei prea mari pe care o avem cu toţii. Când îţi doreşti ceva, este posibil să te blochezi. Dacă ne batem la titlu? Suntem acolo, nu putem să spunem că nu vrem, dar trebuie să putem. Poate acum, că am pierdut primul loc, vom redeveni echipa aceea muncitoare, care avea rezultate. Am venit în Ghencea ca o echipă de provincie, care se mulţumeşte cu un egal. Oricum, jucătorii trebuie felicitaţi pentru ce au reuşit, dar rămâne un gust amar dacă finalul nu-l încununezi cu un succes sau cu un joc bun", a spus Marius Stan.

Steaua Bucureşti - Oţelul Galaţi 1-0 (1-0)
stadion Ghencea, spectatori: 3000
A marcat: Maicon (min. 25)
Formaţii:
Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Bonfim, Geraldo, Gardoş, Latovlevici - Nicoliţă, Bicfalvi, Brandan, L. Marinescu (min. 82 Ricardo) - Maicon (min. 60 Onofraş), Dică (min. 72 Cr. Tănase)  Antrenor Sorin Cârţu.
Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu - Neagu (min. 52 Viglianti), Giurgiu - Iorga, Ibeh (min. 75 Punosevac), S. Ilie (min. 55 Antal) - Pena. Antrenor Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Dică (min. 64)Nicoliţă (min. 80)respectiv Neagu (min. 36), S. Ilie (min. 56), Viglianti
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei)
Asistenţi: Iulian Radu (Bucureşti) şi Dorin Mudura (Oradea)


Articole înrudite