20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tribuna oficială şi sala de conferinţe de la Oţelul au fost branduite
Tribuna oficială şi sala de conferinţe de la Oţelul au fost branduite

SC Oţelul îşi continuă proiectul şi lucrează în această perioadă la capitolul imagine. Consiliul Director al clubului roş-alb-albastru, la propunerea departamentului de Brand Management, a hotărât ca Victor Puiu Vasilache să dea numele Tribunei Oficiale a stadionului Oţelul, iar sala de conferinţe a arenei să poarte numele „Dunărea Bătrână”.
„Victor Vasilache poate fi considerat, pe bună dreptate, drept creatorul echipei Oţelul Galaţi în forma modernă şi profesionistă. S-a născut pe 11 aprilie 1942, în Galaţi, iar asta explică ataşamentul deosebit faţă de ceea ce înseamnă comunitatea locală şi poate că tot cu el a început şi mentalitatea care caracterizează suporterul oţelar, care de-a lungul timpului a avut mai multă încredere în sportivii gălăţeni, decât în «mercenarii» veniţi din alte zone. S-a luptat pentru ca numele şi clubul Oţelul să nu dispară, în ciuda unor presiuni enorme în perioada comunistă, şi a reuşit să ducă clubul din campionatul organizat în cadrul Combinatului Siderurgic până în Divizia A şi să învingă Juventus Torino în Cupa UEFA”, se precizează pe site-ul oficial al clubului.
Totodată, în semn de apreciere faţă de implicarea suporterilor în mediatizarea numelui Oţelul, s-a decis ca „Dunărea Bătrână”, cel mai reprezentativ cântec al oţelarilor şi denumirea site-ului oficial al suporterilor gălăţeni (www.dunareabatrana.ro), să fie numele oficial al sălii de conferinţe de presă a stadionului Oţelul. „Dunărea Bătrână“ a apărut din dorinţa fanilor de a mediatiza cât mai mult echipa favorită, în lipsă de informaţiile dorite despre Oţelul. Prin deviza „suporterii scriu pentru suporteri”, DB-ul a luat fiinţă la ideea unor suporteri pasionaţi în februarie 2007, la început fiind distribuită fanilor pe internet, în format PDF. Mutarea revistei pe site-ul www.dunareabatrana.ro a fost sinonimă cu succesul, ajungând să strângă zilnic cifre record pentru un site de nişă, fiind ani de-a rândul practic cea mai importantă publicaţie adresată suporterilor oţelari.


Articole înrudite