29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Trofee noi în vitrina Fanteziei
Trofee noi în vitrina Fanteziei

Un sfârşit de săptămână plin pentru sportivii clubului Fantezia. Cupa Brazi, Campionatul Naţional de 10 Dansuri, de la Arad şi Ljubljana Open au fost competiţiile la care au făcut deplasarea trei delegaţii ale clubului, reuşind să adauge la vitrina cu trofee, încă un titlul de campioni naţionali şi două de vicecampioni naţionali.
La Brazi au făcut deplasarea 6 perechi, dintre care patru perechi au terminat competiţia în finală, iar două au ajuns până în semifinale, astfel:
Pămînt Denis - Panţuru Ana au reuşit să se claseze pe locul II în cadrul competiţiei de clasa E rezervată categoriei 6-11 ani; tot Pămînt dar de data aceasta, Alecsandru împreună cu partenera lui, Pitulice Anca s-au clasat pe locul V în cadrul competiţiei de clasa D 12-13 ani. Două perechi au terminat pe locul VI: Drăgan Florin - Lazăr Mara, în finala openului basic 8 dansuri 6-11 ani şi Lefter Rareş - Hîrtopeanu Maria, în finala clasei E 6-11 ani. „Am dorit să mergem la această competiţie pentru a întâlni mai multe perechi din alte regiuni, şi bine am făcut. Ca întotdeauna am ajuns la concluzia că motivaţia este cea care te propulsează spre vârful piramidei, dar uneori din dorinţa de a fi cât mai sus uităm să ne mai controlăm şi exagerăm în tot ceea ce facem pe ringul de dans. Dar cum din greşeli învăţăm, sunt convinsă că la următoarea competiţie va fi altceva”, ne-a declarat Dana Lefter, delegatul şi antrenorul perechilor care au făcut deplasarea la Brazi.
Un titlul de campioni naţionali, două titluri de vicecampioni, un loc VI, o calificare la Europenele şi Mondialele de 10 Dansuri s-au obţinut la Arad astfel:
Perechea mixtă Mihai Paraschiv - Diandra Illeş s-au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului categoriei 16-18 ani. Pe treapta a doua a podiumului, devansând perechile campioane naţionale pe secţiuni, s-au clasat Cosmin Lupoaie - Maria Radu, în cadrul categoriei 12-13 ani şi Rareş Vădana - Laura Banaga, în cadrul categoriei 10-11 ani. Cea de-a doua pereche a clubului prezentă în finala categoriei 10-11 ani a fost Rareş Constantin - Jasmine Popa, care au reuşit să obţină locul VI din cele şapte perechi prezente în finală. „Greu, foarte greu acest Campionat Naţional de 10 Dansuri. Trebuie să fii un sportiv complet pentru a putea face faţă celor 10 dansuri pe care trebuie să le dansezi din calificări şi până în finală, şi cu atât mai mult trebuie să felicităm cele patru perechi care ne-au făcut mândri că suntem «FANTEZIŞTI», ne-a declarat preşedintele Marian Adam, delegatul de la Arad.
Openul de la Ljubljana-Slovenia a adus în prim plan perechea Raul Faliboga - Loredana Buţea, care au reuşit să obţină 45 de note de 1, ceea ce a fost echivalent cu locul I în clasamentul general. „Păcat că în ţară nu suntem apreciaţi la adevărata valoare pe care o au aceşti copii super talentaţi. Sunt convinsă că odată şi odată vom reuşi să răzbatem şi nimic şi nimeni nu va reuşi să ne stea în cale. Încă mai avem răbdare şi sunt convinsă că atunci când vom fi lăsaţi în pace vom dărâma munţii”, ne-a declarat Andreea Adam, antrenorul principal al clubului.


Articole înrudite