25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
United a pierdut primul derbi cu Imperial şi ocupă locul 3
United a pierdut primul derbi cu Imperial şi ocupă locul 3

Liga 1 la futsal a debutat cu primul turneu care a cuprins primele etape din tur, în sala sporturilor Zsolt Eross din Miercurea Ciuc. Finalistele din ultimele două ediţii de campionat, Imperial WET Miercurea Ciuc şi United s-au duelat luni după-amiază încă odată. Aşa cum se preconiza, în ciuda loturilor schimbate din cele două tabere, partida a fost spectaculoasă.
S-a jucat tare de la început, meciul a fost tacticizat, gălăţenii au ratat primii prin Crăciun, dar au acumulat foarte repede şi şase greşeli de echipă, fiind sancţionaţi cu două lovituri de la 10 metri parate de Dinicuţă. Ciucanii au deschis scorul prin brazilianul Stase, dar antrenorul jucător campion Florin Ignat l-a învins cu un şut de la distanţă pe golkeaper-ul României Petrişor Toniţă. Ciucanii au creat probleme după ce au trecut la un pressing agresiv şi au trecut din nou în avantaj după reuşita veteranului Cristi Matei. La 12 secunde de la începutul reprizei a doua, Laşcu, după un şut deviat neferecit de Cireş, a urcat scorul la 3-1. Spre lauda lor, gălăţenii nu au renunţat, au crezut în şansa lor până la capăt şi au restabilit egalitatea după reuşitele lui Tacot şi Crişan. Soarta partidei a fost tranşată în ultimele şase minute de brazilianul Stase, care a marcat de două ori şi a adus prima înfrângere pentru campioana României, scor final: 5-3 pentru Imperial.
„Consider că am făcut un turneu bun, sunt mulţumit de evoluţia băieţilor la primele jocuri oficiale după o pauză foarte lungă. Am pierdut derbiul cu gazdele, mergem mai departe cu fruntea sus, ne vom mai întâlni de câteva ori în acest sezon, suntem capabili să ne luăm revanşa”, ne-a declarat Florin Ignat. United a câştigat primele două meciuri: 8-5 cu FK Odorheiu Secuiesc şi 11-4 cu KSE Tg. Secuiesc. Lotul folosit: Dinicuţă, Păduraru, Neacşu - Burdujel, Crăciun, Cireş, Tacot, Ignat, Cojocaru, Crişan, Boşneagă, Arhire, Petică. După primele trei etape, podiumul se prezintă astfel: 1. Imperial 9 puncte, 2. Autobergamo Deva 9 p, 3. United 6 p. Cel de-al doilea turneu a fost programat în perioada 24-26 octombrie, cel mai probabil la Odorheiu Secuiesc.


Articole înrudite