20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
United a ratat momentul psihologic şi a fost "înghiţită" de Uragan
United a ratat momentul psihologic şi a fost "înghiţită" de Uragan

Cel mai important eveniment sportiv din ultimele decenii organizat la Galaţi, grupa 4 Main Round UEFA Futsal Champions League a debutat miercuri la sala Polivalentă Dunărea. Balul a fost deschis de partida Benfica Lisabona, formaţie abonată an de an la Final Four, cu multe trofee în palmares - Haladas, campioana Ungariei. Campioana Portugaliei şi-a respectat statutul de favorită şi a câştigat, dar replica formaţiei maghiare a fost consistentă. Rezultat final: Benfica - Haladas 3-1 (2-1). Au marcat: Silvestre Ferreira, Nuras De Souza Costa, Rocha, respectiv Henrique.
Partida vedetă din prima zi a adus faţă în faţă formaţiile Uragan Ivano-Frankvisk, vicecampiona Ucrainei, şi United Galaţi. Uragan, o formaţie întărită cu 4 jucători de la campiona Hershon şi care în proporţie de 95% reprezintă Naţionala Ucrainei care a jucat finala mică la ultimul Campionat European, a deschis scorul în min.11 prin Shoturna. Tigrii lui Florin Ignat au încercat să depăşească emoţiile, au echilibrat jocul, Crăciun, Araujo şi Pele l-au încercat pe golkepearul advers. Momentul psihologic care a decis soarta confruntării s-a consumat în finalul primei reprize. În min.17, Toto Cireş a fost faultat, United a obţinut o lovitură de la 10 metri, penalti irosit din păcate de Araujo. Scăpată cu faţa curată dintr-un moment dificil, Uragan s-a descătuşat şi a mai marcat de trei ori până la pauză. La reluare, United a căutat golul de onoare, dar a ratat din toate poziţiile. Scorul final, după cum a recunoscut şi antrenorul de la Uragan, este mincinos, proporţiile scorului fiind exagerate.
Rezultat final: Uragan - United 5-0 (4-0). Au marcat: Shoturna, Korsun, Mykytiuk 2 g, Grytsyn. Programul zilei a doua: Benfica - Uragan, de la ora 17.00, şi United - Haladas, de la ora 20.00. *sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite