12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Roş-alb-albaştrii au un final de sezon bun. Sâmbătă seara, campionii României au dominat clar partida de pe teren propriu cu U Cluj şi au obţinut cea de-a treia victorie consecutivă. După ce au irosit câteva ocazii prin Pena (min.9), Giurgiu (min.16) şi Iorga (min.21), ai noştrii au deschis scorul prin Antal (min.24), cu un şut superb de la 15 metri, la colţul lung, după ce a fost servit ideal de Giurgiu. Clujenii, probabil cu gândul mai mult la concitadina CFR, a replicat palid, prin două şuturi expediate de Cristea. Şi partea a doua s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate, iar în ultima jumătate de oră oţelarii au apăsat pedala de acceleraţie. Golul doi a căzut firesc în min.66, după ce Pena a transformat cu precizie penaltiul obţinut tot de el după ce a fost faultat în careu. „Penarul”, care a primit un cartonaş galben şi va fi suspendat la meciul de miercuri, a fost aproape să-şi treacă în cont dubla (min.82 şi min.88) iar Stromajer a irosit şi el ocazia unei victorii la scor de forfait. Cu cinci minute înainte de final, clujeanul Drăghici a scăpat singur cu Grahovac, aflat în continuare în conflict cu o parte a galeriei dar susţinut de ceilalţi spectatori, dar nu l-a putut învinge.
Trei memorii
Situaţia banilor, care sunt în cont dar nu pot fi folosiţi, este în coadă de peşte. Sătui să mai aştepte bonusurile promise, jucătorii Antal, Sârghi şi Buş şi-au depus memorii şi ar putea fi declaraţi liberi dacă problema nu se rezolvă. „Este adevărat că am depus memoriu, dar sper că situaţia de la club se va clarifica. Nu vreau să plec pe uşa din dos şi vreau să fie bine pentru mine şi pentru club, să merg cu capul sus pe stradă când voi mai veni în Galaţi. Îmi doresc o schimbare şi aş prefera să plec în străinătate, rămâne de văzut ce se va întâmpla la finalul campionatului”, a precizat Antal.
Declaraţii:
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Am ştiut că întâlnim o echipă cu potenţial foarte mare. Am reuşit să marcăm, sunt bucuros că am luat cele trei puncte şi am legat deja 3 victorii consecutive. Nu ne facem vise că Vasluiul ar putea fi depunctată. Noi ne-am pierdut şansa de a merge în cupele europene. Dacă ar fi ceva concret în cazul depunctării, am fi îndreptăţiţi, fiind prima sub linie. Nu cred însă că Porumboiu face greşeli. Sunt mai îngrijorat că 3-4 jucători importanţi de la noi şi-au depus memorii. Credeam că incidentul de acum 3-4 săptămâni dintre galerie şi jucători s-a încheiat, dar văd că lucrurile nu sunt aşa cum mi-aş dori. Dacă rămân la Galaţi? Vreau întâi linişte, stabilitate şi apoi veţi avea opinia mea".
Claudiu Niculescu - antrenor U.Cluj: „Am făcut astăzi un meci foarte slab, Oţelul a fost echipa mult mai bună şi a meritat să câştige. Este şi vina mea, pentru că nu am putut să îmi motivez jucătorii, care cred că au rămas cu gândul la derby-ul cu CFR. Sper însă să o fac cel puţin pentru meciul următor, pentru că apoi vom avea timp să ne gândim la partida cu CFR. Mi-ar fi foarte greu acum, pentru că nu mai sunt într-o stare foarte bună fizică".
FC Oţelul Galaţi - U Cluj 2-0 (1-0)
stadion Oţelul, spectatori: 4.000
Au marcat: Antal (min.24 ), Pena (min.66 din penalti)
Formaţii:
FC Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Ilie - Filip, Giurgiu (min.81 Neagu) - Antal (min.73 Antal), Didi (min.53 Viglianti), Iorga - Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.
FC Universitatea Cluj: Boşneag - Popa, Galamaz, Szukala, Mendy - Hoban - Grozav, Boştină (min.69 Drăghici), Marinescu (min.56 Cojocnean), Cristea - Morar (min.46 Tony). Antrenor: Claudiu Niculescu.
cartonaşe galbene: Râpă (min.38), Pena (min.60), Neagu (min.88) respectiv Boştină (min.44), Cojocnean (min.65), Hoban (min.80), Cristea (min.89)
Arbitru: Sebastian Colţescu
Asistenţi: Iulian Radu şi Petruţa Iugulescu


Articole înrudite