120.000 de bilete de 5 lei tipărite de Transurb fără acordul Consiliului Local Galaţi Recomandat

Marți, 19 Martie 2019 14:51
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce nemulţumirile călătorilor gălăţeni au izbucnit sâmbătă, 16 martie 2019, din cauza faptului că Transurb SA a pus în vânzare bilete de călătorie cu valoarea de 5 lei, dar care au aplicată o ştampilă de 4 lei, (despre care cotidianul nostru a relatat în articolul "De ce a tipărit Transurb bilete de 5 lei, iar acum le vinde cu 4 lei") la solicitarea reporterilor noştri societatea Transurb a transmis câteva lămuriri cu privire la acest subiect abia luni, 19 martie 2019, la ora 20:00.

"Referitor la întrebările dumneavoastră transmise în data de 16 martie 2018 pe adresa de email relpubl.transurb@gmail.com vă comunicăm că, biletele imprimate cu preţul de 5 lei provin dintr-un stoc vechi şi au fost tipărite în cursul lunii martie a anului 2017, în timpul dezbaterilor pe marginea unui proiect al Consiliului Local care, ulterior, nu a fost aprobat. Stocul de bilete tipărite cu preţul de 5 lei este de 1.200 de cupoane, fiecare cupon conţinând un număr de 100 bucăţi de bilete cu două călătorii. Suma cheltuită cu tipărirea acestor bilete a fost în valoare de 3120 lei, fără TVA. Având în vedere că acest stoc există în gestiunea Transurb SA de aproximativ 2 ani, reprezentanţii societăţii au decis punerea în vânzare a tichetelor, dar nu înainte ca biletele să fie certificate prin ştampilare cu preţul de 4 lei, tarif ce reprezintă contravaloarea efectuării a două călătorii cu mijloacele de transport public local. Acest demers a fost realizat în vederea epuizării acestui stoc, a nevoii de reducere a cheltuielilor şi a evitării, la un eventual control, a unei posibile penalizări a societăţii", se arată în răspunsul transmis de Biroul de Relaţii Publice al Transurb SA.

Însă, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, Transurb SA, societatea de transport public din Galaţi, poate practica doar tarifele aprobate de Consiliul Local Galaţi, iar dacă reprezentanţii societăţii au o explicaţie pentru punerea în vânzare a acestor bilete, nu dau o explicaţie şi pentru decizia de tipărire a acestora înainte ca tariful să fie aprobat de Consiliul Local Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu