2 milioane de euro pentru echipamente medicale în trei spitale gălăţene Recomandat

Sâmbătă, 29 Iunie 2019 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean Galaţi a aprobat joi, 27 iunie 2019, rectificarea bugetului instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2019, în vederea alocării de fonduri pentru cumpărarea de aparatură medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei", Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Boli Infecţioase.

"În urma solicitărilor şi a adreselor făcute către Ministerul Sănătăţii, a fost aprobată suma de 9.296.000 de lei pentru cumpărarea de aparatură medicală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei», Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Boli Infecţioase. Astăzi, în cadrul şedintei ordinare a Consiliului Judeţean Galaţi, am aprobat cofinanţarea cu 10% a acestui proiect deosebit de important. Jumătate din sumă va ajunge la cea mai mare unitate medicală din judeţ, acolo unde va fi achiziţionat un sistem complet pentru intervenţii neurochirugicale de aproximativ un milion de euro", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

În aceeaşi şedinţă, consilierii judeţeni au aprobat şi indicatorii tehnico-economici rezultaţi din DALI (Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii) privind consolidarea şi modernizarea corpului de clădire din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Galaţi în care funcţionează bucătăria spitalului, investiţie ce se va ridica la o valoare de 6.021.994,08 lei inclusiv TVA ce va realizată cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional (POR).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu