26 de ani de închisoare pentru Vasile Tofan, bărbatul care şi-a tranşat iubita în cadă şi i-a aruncat rămăşiţele lângă cimitir Recomandat

Joi, 09 Ianuarie 2020 12:13
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Judecătorii Tribunalului Galaţi l-au condamnat pe Vasile Tofan (foto), gălățeanul care a fost acuzat că şi-a omorât şi tranşat, în iunie 2019, concubina, la 26 de ani de închisoare. Conform portalului instanţei de judecată, magistraţii i-au aplicat bărbatului o pedeapsă de 25 de ani închisoare pentru infracţiunea de „omor calificat“ şi o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de „profanare de cadavre“.

„În baza art. 38 alin.1, 2 Cod penal, art. 39 alin.1 lit. b Cod penal contopeşte pedepsele aplicate, astfel, la pedeapsa cea mai grea de 25 ani închisoare se va adăuga un spor de 1/3 din totalul celeilalte pedepse, respectiv de 1 an închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de 26 ani închisoare, inculpatul având interzise pe o perioadă de 5 ani drepturile prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b Cod penal, ca pedeapsă complementară, precum şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b Cod penal pe durata executării pedepsei principale. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii 20.06.2019, până la data de 21.06.2019 şi a arestării preventive, începând cu data de 21.06.2019 la zi”, se arată pe portalul instanţei de judecată.

Mai mult, judecătorii l-au obligat pe Vasile Tofan la plata de daune către cei doi copii ai femeii ucise. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile Plopeanu Vasile şi Plopeanu Cătălin şi obligă pe inculpatul Tofan Vasile la plata către aceştia a sumei de 140.000 euro/fiecare parte civilă (echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plăţii), cu titlu de daune morale”, se mai arată pe portalul instanţei de judecată. De asemenea, inculpatul trebuie să plătească şi 9.800 de lei cheltuieli judiciare către statul român. În vederea recuperării prejudiciului, magistraţii gălăţeni au menţinut sechestrul asupra bunurilor inculpatului, măsură luată de procurori încă de la începutul anchetei penale.

Vă reamintim faptul că Vasile Tofan şi-a ucis cu sânge rece concubina şi apoi i-a tranşat, în cadă, trupul. Ulterior, pentru a scăpă de cadavru, bărbatul a aruncat trupul femeii pe Drumul de Centură, lângă gardul cimitirului „Sfântul Lazăr”, iar apoi a plecat în judeţul Bacău, acolo unde avea o casă. Acolo a şi fost depistat de poliţiştii care fuseseră alertaţi atât de fiul inculpatului, cât şi de rudele femeii. Decizia luată de judecătorii Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de către inculpat.

Filmul odioasei crime pas cu pas, în articolul „Crimă terifiantă la Galaţi: Tranşată în cadă şi aruncată lângă cimitir

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu