A fost semnat contractul de lucrări pentru sera de plante exotice de la Complexul Muzeal Galaţi (FOTO) Recomandat

Vineri, 12 Iulie 2019 13:39
Publicat în Știrea zilei

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a anunţat, vineri, 12 iulie 2019, că au fost finalizate procedurile de achiziţie publică pentru proiectul serei de plante tropicale de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi, proiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Scheletul metalic din Grădina Botanică, transformat într-o imensă seră cu plante exotice".

Licitaţia a fost câştigată de Asocierea S.C. Ideal Windows S.R.L. & S.C. Ark Management Concept S.R.L. & S.C. Structi Punct S.R.L, iar valoarea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor este de 11.020.541 de lei, din care 285.125 de lei reprezintă partea de proiectare. Acest contract nu include şi achiziţionarea plantelor exotice, pentru care se va organiza o procedură de achiziţie publică separată.

"Mă bucur că am reuşit să finalizăm achiziţia publică, astfel încât să putem demara cât mai repede lucrările de transformare a scheletului metalic inestetic din curtea Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii într-o seră modernă cu plante tropicale. Vom consolida scheletul metalic existent, vom monta geamuri speciale pentru sere, vom amenaja un spaţiu pentru expoziţii temporare şi vom instala sisteme de climatizare, încălzire şi irigaţii. Astfel, anul viitor gălăţenii vor putea admira la Galaţi arbori de cafea, palmieri, cocotieri, liane sau diverse specii de cactuşi", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Contractul prevede 30 de zile pentru proiectare de la emiterea ordinului de începere a activităţii de proiectare şi 10 luni pentru realizarea lucrării de la emiterea ordinului de începere a lucrării. Investiţia este realizată din bugetul propriu al CJ Galaţi. Valoarea totală a investiţiei este de 14.830.074 lei, suma care include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor şi achiziţionarea plantelor exotice.

Lucrările la scheletul metalic din curtea Complexului Muzeal Galaţi au început în 1997 şi au fost abandonate doi ani mai tarziu. După finalizarea proiectului, sera de plante tropicale va avea o suprafaţă de aproximativ 1.500 de mp, spaţiul pentru expozitii temporare tematice va avea o suprafaţă de aproximativ 500 de mp, palmariumul (sera de palmieri) va avea o înălţime de 22 de metri, spaţiile vor putea fi folosite şi pentru realizarea unor activităţi didactice sau de cercetare. În noua seră vor fi transferate şi cele aproximativ 300 de specii (aproximativ 2.500 de plante) din sera existentă.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu