20 de minibuze noi ajung din toamnă la Galaţi (FOTO) Recomandat

Vineri, 12 Iulie 2019 14:11
Publicat în Știrea zilei

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, vineri, 12 iulie 2019, că primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul general al Anadolu Automobil Rom S.R.L, Maria Magdalena Peşu, au semnat contractul privind achiziţionarea, de către administraţia locală, a unui număr de 20 de noi minibuze destinate transportului public local de persoane. Este vorba despre autobuze "Karsan Jest" moderne, EURO 6, - VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos! - cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă şi cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Minibuzele vor avea şi instalaţii de aer condiţionat şi încălzire.

"Facem eforturi, cum nu s-au făcut vreodată, pentru modernizarea transportului public în comun, în aşa fel încât cetăţenii să beneficieze de confort şi de servicii calitative. Încă sunt probleme în oferirea acestui serviciu pentru cetăţeni, însă facem tot ceea ce este posibil ca în cel mai scurt timp să avem o flotă nou-nouţă de mijloace de transport în comun, conform tuturor normelor în vigoare, la pachet cu modernizarea infrastructurii de transport", a declarat, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

În preţul achiziţiei de 6.238.000 lei pentru cele 20 de minibuze, ca urmare a licitaţiei organizate de către Primăria Galaţi în cadrul Sistemului Informatizat Centralizat de Achiziţii Publice, SICAP, pe lângă vehicule mai sunt incluse panori indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere şi unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant şi sistem de monitorizare flotă cu GPS. De asemenea, pentru validatoare a fost montat un sistem de cablaj conform cerinţelor tehnice specifice ale Transurb S.A. O dată cu vehiculele livrate şi dotate corespunzător, Anadolu Automobil Rom va mai furniza: 40 de anvelope de rezervă, scule, sisteme de verificare (SDV-uri) specifice necesare pentru mentenanţă şi diagnoză.

Primul vehicul va fi livrat la jumătatea lunii octombrie pentru o perioadă de testare de două săptămâni urmând ca, ulterior, să fie livrate şi celelalte 19 unităţi până la jumătatea lunii ianuarie 2020.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu