22 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A ”renăscut” groapa de la Elice
A ”renăscut” groapa de la Elice
În locul unde în iarna anului trecut se surpase şoseaua Falezei Superioare a Dunării, în zona Elice, şi se formase ditamai groapa de care concura cu succes la titlul de cea mai mare groapă din ţară, ieri fenomenul s-a repetat. Şi asta la nici un an de la repararea gropii ce a blocat luni întregi Faleza. Aşa că azi în şoseaua Falezei, pe locul fostei supergropi, a apărut o groapă mai mică, de „doar” 2 metri în diametrui şi 6-7 metri în adâncime, dar cu potenţial de a se mări.
”A cedat, credem, o conductă ce era situată în apropierea celei care a fost reparată anul trecut, când s-a format prima groapă. Conducta aceasta, care presupunem că a cedat, are 140 de ani şi nu a fost înlocuită atunci deoarece nu era cazul”, a declarat Mircea Chiriac, proiectantul primei lucrări.
Primarul Dumitru Nicolae a descins şi el la faţa locului, dar probabil se aştepta la o groapă de dimensiunile celei de anul trecut, aşa că nu a fost foarte impresionat de noua groapă, deşi a admis că nu e tocmai în regulă apariţia ei. ”Mult zgomot pentru nimic. Are vreo 6 metri adâncime, dar să vedem ce vor spune cei care fac acum verificările. Să vedem de unde e apa şi de ce s-a surpat. E trist, că parcă suntem şi noi în legenda cu Mănăstirea Argeşului, unde ziua construiau şi noaptea se strica”, a spus primarul.
Echipele de la Apă-Canal au înconjurat zona iar poliţia Rutieră a blocat circulaţia pe acel sector, unde a noua groapă. ”Am folosit un robot să estimăm adâncimea şi să vedem de ce s-a surpat. Este apă înăuntru, dar trebuie să verificăm dacă e apă pluvială sau din conducte”, a declarat Niţă Podaru, director tehnic Apă-Canal.
Oamenii care treceau prin zonă nu se mirau de reapariţia gropii, conştienţi că la noi oricum reparaţiile se fac de mântuială.

Articole înrudite